RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Străzi fără asfalt, afectate de investiții, refăcute cu piatră concasată! Primăria cere ApaVital SA să se conformeze!

Străzi fără asfalt, afectate de investiții, refăcute cu piatră concasată! Primăria cere ApaVital SA să se conformeze!

Refacerea zonelor afectate de lucrările de apă și canalizare din cartierele din Pașcani și modul de intervenție a angajaților firmelor ce le execută sunt subiectul discuțiilor săptămânale, purtate de reprezentanții Primăriei Pașcani cu executanții lucrărilor.

Problema cea mai mare o reprezintă agregatele folosite pentru refacerea terasamentelor. Sunt străzi unde nu se poate circula, mai ales atunci când se înregistrează căderi importante de precipitații. Totul din cauza faptului că acestea au fost refăcute în fiecare an cu balast în amestec cu nisip, nu cu piatră concasată.”Personal am văzut, pe multe străzi din Pașcani, cât de mare este stratul de balsat în amestec cu nisip. În unele zone unde au săpat utilajele, era de aproximativ 40 centimetri grosimea. De aceea noi, la Primărie, am renunțat să mai achiziționăm asemenea produse, și avem contract pentru piatră concasată”, a explicat astăzi în conferința de presă săptămânală, primarul Marius Pintilie.     

Aceeași soluție a fost recomandată de către edilul municipiului și conducerii operaorului ApaVital SA, pentru a trasa ca și sarcină constructorilor ce realizează lucrări de apă și canalizare pe raza municipiului Pașcani, să folosească piatră concasată ca produs final pentru refacerea străzilor.”Avem multe adrese către conducerea ApaVital SA prin care le-am solicitat să folosească piatră concasată, măcar pentru ultima parte de refacere a străzilor. Sperăm să înțeleagă acest aspect și să de-a sarcină constructorilor”, a mai subliniat primarul Pintilie.

  

Reamintim faptul că Primăria Pașcani, a predat străzile unde se execută lucrări de modernizarea și extindere a rețelelor de apă și canalizare de pe administrativul municipiului Pașcani, către operatorul ApaVital SA, până la finalizarea investiției.   

Related posts

Spațiile din interiorul ștrandului municipal vor fi scoase la licitație anul acesta!

Răzvan Grecu

16 străzi prinse pentru investiții în sistemul de iluminat. Valoarea licitată este la jumătate față de costurile inițiale! (DOC)

Marius Parteni

Patrimoniul Legume S.A, între trecut și prezent: 50 de hectare teren plimbate prin acte publice, revendicate într-un mod suspect! (DOC)

Răzvan Grecu
Încarcă...