RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Strategia de Dezvoltarea a Pașcaniului expiră! Doar câte obiective, din cele 48 aprobate, au fost realizate în 6 ani! Am pierdut aproximativ 130.000.000 de euro! (DOC)

Intervalul de timp 2014-2020 ar fi trebuit să fie unul în care în municipiul Pașcani 48 de obiective de investiții trebuiau finalizate, sau începute. Programarea acestora și finanțarea lor este prevăzută în Strategia de Dezvolatare a municipiului Pașcani, însă din păcate, deși în suntem în anul 2020 doar câteva investiții prinse în acest document au fost demarate sau chiar terminate.

Finanțarea acestor investiții ar fi trebuit să fie făcute din fonduri europene, guvernamentale, locale sau private, suma totală estimată fiind de 134.350.000 de euro. Din acești bani, ar fi trebuit ca până acum să fie gata: modernizarea tronsonului DN 28A de pe teritoriul municipiului Pașcani, amenajarea unor piste de bicicliști, achiziționarea de autobuze electrice, înființarea unui centru de dezvoltare economică, modernizarea pieței agroalimentare din zona vale, construcția unei hale alimentare în piața din deal, reabilitarea structurii urbane din zona Aerodrom, modernizarea stadionului municipal, construirea unui bazin de înot acoperit, amenajarea unei zone de agrement la lacul Peștișorul, construirea unei noi grădinițe, a unei cantine sociale, reabilitarea termică a blocurilor, amenajarea unui cinematograf și multe altele.

Până acum, administrația condusă de primarul Dumitru Pantazi a reușit să obțină finanțare doar pentru câteva obiective, lucrările nefiind demarate încă: reabilitarea Școlii „Iordache Cantacuzino”, reabilitarea Creșei nr.1 și a Grădiniței cu program prelungit, reabilitarea Palatului Cantacuzino. La acestea se mai adaugă lucrările de amenjare a noii biblioteci și reabilitarea Căminului Lunca.

În anul 2021 această Strategie de Dezvoltare a municipiului expiră, iar municipalitatea va trebui să adopte un nou document, unde cel mai probabil majoritatea investițiilor ratate în perioada 2014 -2020 se vor regăsi!

  

Document

Related posts

Licitaţie cu strigare pentru terasa din incinta Ştrandului Municipal Paşcani

Ema Roman

Patru medici noi la Spitalul Municipal Pașcani

Oana Cordoneanu

Cine întreține haosul din piețe? Construcții dezafectate după întrebările deranjante ale aleșilor locali!

Marius Parteni
Încarcă...