RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Strategia de dezvoltare a Pașcaniului și Planul de mobilitate urbană la un pas de realizare! Contractul a fost semnat!

Săptămâna trecută Cristian Rățoi, viceprimarul Municipiului Pașcani a semnat împreună cu Claudiu Bodoașcă, administratorul public, proiectul european prin care va fi realizată Strategia de dezvoltare a Pașcaniului pentru perioada 2021 -2027 și planul de mobilitate urbană.

Contractul de servicii pentru elaborarea de “Politici publice în domeniile educației, sănătății, asistenței sociale, mediu și transport”, face parte din cadrul proiectului ”Soluții integrate, mecanisme și proceduri pentru fundamentarea deciziilor, planificarea strategic și simplificarea procedurilor administrative la nivelul Municipiului Pașcani”.

„Proiectul POCA privește implementarea smart city. Este un contract de consultanță în ceea ce privește următoarea etapă și anume: vom avea politici publice pe diverse domenii: educație, sănătate, asistență socială, mediu și transport. Se vor identifica problemele pe aceste domenii și se vor concepe soluțiile care vor fi integrate în strategia de dezvoltare a municipiului care face parte din același proiect. I-am rugat pe consultanți, iar aceștia au fost de acord, ca soluțiile pe care ni le vor da să fie finanțabile din exercițiul financiar european viitor”, a explicat Claudiu Bodoașcă, administratorul public al Municipiului Pașcani.

Conform unui comunicat de presă emis de Primărie, la semnarea contractului au participat din partea SC QURES Quality Research and Support SRL (București) doamna Laura Trofin reprezentantul legal si managerul de proiect, Irina Lonean, iar din partea Municipiului Pașcani au participat viceprimarUL Cristian Rățoi și administratorUL public Claudiu Bodoașcă, alături de echipa de implementarea a proiectului.

  

După semnarea contractului a avut loc o intalnire de demarare a proiectului, conform caietului de sarcini.

Related posts

Primăria mută patinoarul lângă sediul Parchetului. 800 mp la prețul minim de 1600 lei pe lună!

Marius Parteni

Conducerea Primăriei acuzată că nu a toaletat unii copaci din zona vale, deși cetățenii au solicitat de luni de zile acest lucru

Răzvan Grecu

Săptămâna viitoare se vor stabili familiile ce vor ocupa cele patru apartamente ANL rămase libere

Răzvan Grecu
Încarcă...