NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Strângere de fonduri pentru construcția unei case la trei copii rămași fără mamă, din Tătăruși

Sunt trei copii rămași fără mamă. Ionuț (9 ani), Adrian (14 ani) și Ștefan (17 ani). Niciunul major. Trăiesc într-un grajd vechi de 100 de ani, care stă să se prăbușească. Este drama a trei frați din satul Iorcani, comuna Tătăruși, județul Iași.

Despre cât de greu a fost să-și vadă mama murind a scris Ștefan, cel care la doar 15 ani a îngrijit-o luni bune pe cea care i-a dat viață:

“Îmi este foarte greu și nici măcar nu știu de unde să încep pentru că atunci când mă gândesc la ceea ce trăim mi se pare că este un vis urât din care poate, poate, ne vom trezi!

Mama noastră a murit acum doi ani și jumătate răpusă de un cancer pulmonar. Acesta este coșmarul cel mai urât din care caut să mă trezesc pentru că nimic nu mai are frumusețe pe acest pământ fără mama! Ne este atât de dor de dânsa și dacă aș putea plăti cu prețul vieții pentru ca mama să fie în viață, aș face-o!

  

Nu știu, mă gândesc că toți avem greutăți și momente în care facem cunoștință cu suferința, dar parcă când totul e la tine în casă, este mult mai greu decât ți-ai fi putut imagina!

Surorile mai mari sunt căsătorite (notă: cei trei frați mai au două surori mai mari) și locuiesc cu familiile lor. În ultimele ei patru luni de viață mama a avut nevoie de îngrijiri speciale pentru că nu era capabilă din cauza bolii să se miște prea mult. Tușea foarte des, era slăbită, trebuia spălată și întoarsă de pe o parte pe alta.

Aveam 15 ani, multe visuri și planuri de viitor, însă m-am văzut nevoit să am grijă de ea ca de un copil mic, pentru că îi era greu chiar și să mănânce! Aceea a fost perioada în care m-am simțit prăbușit din toate punctele de vedere, dar iubirea pentru mama m-a îndemnat întotdeauna să rabd și să mă implic. Nu vreau să mă plâng, pentru că nu este frumos, dar multe lacrimi am vărsat în acea perioadă în care viața a luat cu totul altă întorsătură pentru noi…

Au fost patru luni în care m-am rugat mult, am avut grijă de mama cum am putut mai bine în speranța că se va vindeca, acesta era și gândul care îmi dădea putere și mă încuraja! Dar din păcate pentru noi, nu a fost așa. Mama s-a stins în brațele mele în februarie 2019.

Mult timp nu am vrut să accept, mi se părea imposibil să trăim fără ea, pentru că mama a ținut foarte mult la noi! Mult timp, cuvântul “mama” mă punea pe un plâns necontrolat pentru că fără ea, nimic nu mai era frumos, nu mă mai puteam bucura de nimic!

Totuși, într-o zi am hotărât: “Capul sus, Ștefane, situația nu e deloc frumoasă, dar măcar pentru frățiorii mici fii tare!”

Așa că încerc să-mi ajut cât pot tatăl și frații. Pentru ei încerc să fiu cât pot de puternic. Alături de tata am preluat din responsabilitățile mamei: gătitul, spălatul, grijile gospodărești, îngrijirea celor mici.”

Sunt responsabilități prea grele pentru un adolescent. Pentru Ștefan și frații lui luptăm acum să ridicăm o casă. Un cămin primitor în care cei trei frați să trăiască alături de tată, fără teama că acoperișul și pereții s-ar putea într-o zi prăbuși.

Se pot face donații în conturile: 📍 BCR RO92RNCB0071167697560001 Titular Asociatia Aura Ion

📍 RO05BTRLRONCRT0298218501 deschis la Banca Transilvania (CUI: 34742969) Titular Asociatia Aura Ion

📍 în contul de Paypal: doneaza@auraion.ro Titular Asociatia Aura Ion.

Cine vrea să pună o cărămidă la casa celor trei frați, poate dona și AICI, pe Facebok.

Advertisements

Related posts

100 de tablete pentru elevii de la Liceul ”Bogdan Vodă” din Hălăucești

Redacția

Doi răniți într-un accident rutier. Șoferul nu a adaptat viteza la carosabilul umed

Irina Gherasim

Cotnari: Demonstrație de judo în aer liber

Redacția
Încarcă...