RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Ștrandul Municipal va fi redeschis după rezultatul analizei apei de la Direcția de Sănătate Publică Iași

Subiectul ștrandului a fost redeschis astăzi de viceprimarul Cristian Rățoi, în cadrul conferinței de presă de la Primăria Pașcani. Acesta a ținut să informeze cetățenii cu privire la etapele ce trebuie îndeplinite până a redeschide locația de distracție.

După primirea veștii legate de faptul că apa a fost contaminată, imediat au fost luate măsuri de dezinfecție a bazinului și dezinsecție a spațiilor verzi. În momentul de față, ștrandul este pregătit pentru redeschidere, dar deocamdată nu se poate întâmpla acest lucru deoarece trebuie respectată recomandarea inspectorilor de la Direcția de Sănătate Publică Iași și anume redeschiderea ștrandului după sosirea rezultatelor de laborator, a probelor de apă.

„Referitor la problema apărută la ștrand, trebuie să înțelegeți un lucru, noi ne-am făcut datoria, am făcut curățenie tot timpul, apa a fost urmărită. Se pare că la momentul când s-au luat probele, e posibil să fi fost infestată.

Noi am evacuat toată apa în ziua în care am primit adresa. În ziua când nu a mai fost apă, adică ieri (miercuri 14 iulie) am efectuat dezinfecția ștrandului, dezinsecția spațiului verde și deratizarea cu CLP Ecoserv. După ce bazinul a fost spălat bine, am dat drumul pentru a se acumula înapoi apa. Sperăm ca vineri seara, cel târziu, apa fiind strânsă, să dăm drumul în weekend la ștrand.

  

Vestea bună este că, în urma controlului efectuat astăzi de inspectorii de la DSP s-au constatat și lucruri bune, dar singura recomandare ce a fost făcută este cât se poate de clară, nu se va redeschide ștrandul înainte de a fi recoltate probe de apă și a se efectua analize de laborator a acesteia”, a declarat Cristian Rățoi.

De asemenea, Apa Vital SA va trebui să facă o analiza a apei pe care o furnizează, de unde este umplut bazinul cu apă. Cel mai probabil ștrandul va fi redeschis după 20 iulie.

O altă problemă ridicată de reprezentanții DSP Iași este cea a persoanelor ce folosesc ștrandul, dar nu și dușurile funcționale și puse la dispoziție, înainte de îmbăiere. De aceea, există posibilitatea ca de la transpirație să se fi contaminat apa.

Viceprimarul roagă în continuare cetățenii să aibă răbdare în această privință, pentru că tot acest proces este pentru siguranța lor, iar cei care administrează locația o fac responsabil, respectând toate normele.

Related posts

Costel Alexe despre revocarea procurorului șef al DNA: „Tudorel Toader este avocatul infractorilor”

Răzvan Grecu

Alerte meteo de frig și ninsori în zone de pe glob unde temperaturile, în mod normal, nu scad sub zero grade

Redacția

Vremea se schimba drastic in urmatoarele ore: ploi, intensificari ale vantului si precipitatii mixte

Redacția
Încarcă...