NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Stolniceni-Prăjescu: Responsabilitate și solidaritate în culori

Campania „Responsabilitate si Solidaritate” ia amploare in comuna Stolniceni-Prajescu, prin actiunile cheie ale proiectului ACTIV, in parteneriat cu primaria comunei.

Una dintre aceste actiuni este distribuirea de cartoane colorate personelor varstnice.

Urmand exemplul autoritatilor din comuna Sfântu Gheorghe, din Ialomiţa, expertii proiectului ACTIV, impreuna cu voluntarii din cadrul primariei Stolniceni-Prajescu, au distribuit cartoane colorate (mov si verde), persoanelor varstnice, izolate la domiciliu, cu posibilitati si resurse limitate.

Dupa ce li s-au identificat nevoile si li s-a acordat sprijinul necesar, li s-a recomandat, sa afiseze in geam cartonul mov, atunci cand au nevoie de ajutor, si pe cel verde daca totul este bine.

  

Astfel, atat echipa serviciului de ingrijire la domiciliu, din cadrul proiectului ACTIV, cat si voluntarii, personalul primariei dar si oricare dintre trecatori, pot vedea, zilnic, daca este cazul sa intervina sau nu.

Totusi, pentru a fi siguri ca totul este bine, in cazul in care cartonul verde este afisat mai mult de 2-3 zile, batranii sunt vizitati.

Advertisements

Related posts

Tânără din Hălăucești ajunsă la spital după un accident de motoscuter

Răzvan Grecu

Competiție de fotbal în luna aprilie la Todirești

Marius Parteni

Tătăruși: Incendiu la un autoturism din cauza unui cablu defect

Redacția
Încarcă...