NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Statistică sub semnul întrebării! În piețele din Pașcani ar exista peste 55 de producători agricoli. Cum comentați?

Piețele din Pașcani sunt pline de producători agricoli, conform unei statistici prezentate astăzi de cel care răspunde de activitatea lor. Aceasta a fost prezentată la întâlnirea de la sediul instituției, dintre reprezentanții municipalității, cu cei de la  Direcția pentru Agricultură Iași , DSV și producători agricoli.

Cifrele prezentate de Cristian Menegon, șeful Administrației Piețelor, indică faptul că în piața deal ar exista 42 de producători agricoli, iar în vale 13. În ambele locații ar funcționa câte două societăți comerciale care vând legume, fructe și citrice. Majoritatea producătorilor agricoli sunt din satul Brătești, comuna Stolniceni Prăjescu. Realitatea din piețe este cu totul alta, după cum poate fi constatat atunci când cetățenii merg la cumpărături.

Producătorii agricoli sunt foarte puțini, multe tarabe fiind ocupate de persoane care fac speculă. La întâlnirea de astăzi s-au discutat probleme ce țin de modul de organizare a activității din piețe, dar și ce trebuie să facă un producător agricol.

Primăria trebuie să asigure condiții optime producătorilor. Este recomandat să achiziționeze niște frigedere, ca produsele oamenilor să fie vândute în condiții de siguranță pe timpul verii. Pentru producătorii care vând lapte este recomandat să îl comercializeze în peturi de unică folosință. Cât privește producătorii agricoli , aceștia trebuie să respecte normele sanitare și de igienă pentru a oferi cumpărătorilor un produs sigur. Ei trebuie să aibă avize epidemiologice eliberate de medicul de familie. De asemenea, produsul comercializat trebuie verificat la o anumită perioada de timp, pentru a ști că se vinde în siguranță. Atunci când pregătește produsul, trebuie să respecte normele de igienă”, a subliniat Vasile Gaboran, director adjunct DSV Iași.        

Vasile Avasiloaie, șeful Poliției Locale, a susținut că instituția pe care o coordonează răspunde ori de câte ori este solicitată pentru a interveni în piață. El recomandă administrației piețelor să nu mai permită comerțul cu lapte pe trotuarul din fața pieței.

Gabriela Nedelcu, viceprimarul municipiului, a explicat că administrația locală se ocupă de asigurarea condițiilor optime, și chiar reorganizarea activității. În piața deal va fi realizat acel sens unic, propus de consilierii PNL, astfel încât să fie evitate situațiile din trecut cu privire la blocajele rutiere.

loading...
Advertisements

Related posts

De ce s-a spart asfaltul proaspăt turnat pe un drum judeţean

Redacția

Cantitate mai mare de gunoi colectată de sărbători. Directorul de la Eco Salubritate cere responsabilitate pășcănenilor

Marius Parteni

Participanții la miting: Demisia primarului, ApaVital afară din Pașcani (VIDEO)

Marius Parteni
Încarcă...