NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

„START SPRE SUCCES PRIN ERASMUS+” – BARCELONA

În perioada 25-30 Noiembrie 2019, patru cadre didactice de la Liceul Tehnologic Economic ,,Nicolae Iorga”, Pașcani au participat la prima activitate de mobilitate din cadrul proiectului cu numărul de referință 2019-1-RO01-K101-061719, Erasmus+ KA101 – „Start spre succes prin Erasmus+”, mobilitate care s-a desfășurat în Barcelona, Spania.

Cursul intitulat „A Satisfying School Experience: strategies and skills for teachers”, având drept furnizor Europass Teacher Academy și la care au participat cadre didactice din 7 țări (România, Germania, Bulgaria, Cehia, Slovenia, Slovacia, Serbia), a fost creat pentru profesorii ce-și doresc să realizeze un mediu creativ și dinamic în clasă, spre a încuraja și stimula interesul elevilor în procesul de învățare.

În timpul stagiului de pregătire, cadrele didactice au dobândit noi cunoștințe, care vor fi transferate colegilor, ceea ce va contribui la crearea unei ambianțe pozitive în clasă, va duce la o motivație crescută a elevilor, la rezultate mai bune, și implicit, la o atmosferă prietenoasă, de încredere și eficientă în școală în ansamblul său, precum și la îmbunătățirea cooperării dintre profesori, elevi și părinți. Toți dascălii implicați în proiect au avut oportunitatea de a deveni o parte a unei rețele europene de cadre didactice, care promovează noi instrumente educaționale și care vor putea să împărtășească experiența lor.

Între competenţelor-cheie vizate a fi dezvoltate s-au numărat cele digitale, personale, sociale și de învățare. În acest sens, s-au realizat activităţi de dezvoltare personală, exerciții practice și interactive, activități individuale alternate cu activități de grup și frontale, utilizând resurse digitale, aplicaţii, website-uri, materiale video etc.

  

Advertisements

Related posts

Elevii de la ”Iordache Cantacuzino” se vor muta în unitatea de învățământ din cartierul Fântânele

Marius Parteni

Emoții pentru aproape o mie de candidați care speră la un post de profesor titular în Iași

Redacția

Eleve de la “Sadoveanu” au participat la un proiect în Georgia pe probleme legate de sănătate și efectul consumului de droguri și alcool. Tinerele au inițiat și un protest pentru Roșia Montană

Redacția
Încarcă...