NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Stadiul proiectelor cu finanțare europeană cu care se laudă șefii Primăriei Pașcani!

Șefii Primăriei Pașcani spun în aparițiile publice că municipiul beneficiază de multe programe europene ce au asigurate surse de finanțare. Unele dintre acestea vizează Spitalul Municipal de Urgență, documentația fiind întocmită cu suportul conducerii unității medicale și a specialiștilor în materie, altele sunt obiective locale. 

NewsPascani.com a solicitat astăzi Biroului de Presă din cadrul Primăriei Pașcani să prezinte o situație din care să rezulte stadiul de implementare a acestora sau după caz ce pași trebuie adoptați până la demararea investițiilor. 

Potrivit răspunsului, sunt șapte proiecte din această categorie.

Creșterea eficienței energetice, Școala Gimnazială ,,Iordachi Cantacuzino” Pașcani este în faza de finalizare a proiectului tehnic, urmează executarea lucrărilor, contractul fiind încheiat, valoarea fiind de aproximativ 3,4 milioane lei.

Pentru cel mai mare proiect cu care se mândresc cei din Primărie, „Reabilitare, conservare și revitalizarea Palatului Cantacuzino-Pașcanu și a terenului aferent”, a fost semnat proiectul tehnic, se lucrează la el, în paralel se fac și studii arhelogice. Acest proiect are o valoare de aproximativ 21 milioane lei. Lucrările ar putea începe anul acesta, potrivit precizărilor făcute astăzi de viceprimarul Gabriela Nedelcu.  

Asigurarea accesului la servicii de sănătate în regim Ambulatoriu pentru populația județului Iasi și îmbunătățirea accesului populației din județul Iași la servicii medicale de urgență, sunt alte două proiecte a căror valoare este de 3 milioane lei. Pentru acestea trebuie depuse ultimele cereri de rambursare, ce sunt în curs de finalizare.

Creșterea eficienței energetice – Grădinița nr. 2 și Creșa nr.1 strada Sportului nr. 11, municipiul Pașcani, cu o valoare de 5,7 milioane lei, sunt în faza de licitație pentru proiectul tehnic și execuție.

Simplificarea procedurilor administrative prin digitalizare, este în procedura de licitație, în timp ce cel de Extindere și dotare ambulatoriu integrat de specialitate din cadrul Spitalului Municipal de Urgențe, a fost semnat contractul de finanțare, după care urmează celelalte etape până la licitație.

loading...
Advertisements

Related posts

Prefectul Marian Grigoraş ameninţă cu sancţiuni dure pe cei care nu vor deszăpezi la timp drumurile din judeţ

Ema Roman

Proiect privind acordarea normei de hrană pentru angajații Poliției Locale

Marius Parteni

Edilul municipiului nu dă cu zilele pe la Primărie, dar pune presiune pe funcționari! Iată despre ce este vorba

Marius Parteni
Încarcă...