NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Stadiul lucrărilor la Centrul Local de Recoltare a Sângelui din Pașcani

Vești bune de la voluntarii care se ocupă de înființarea Centrului de Recoltare și Depozitare a Sângelui din Pașcani. Lucrările avansează într-un ritm bun. Tâmplăria PVC va fi montată săptămâna viitoare.  Suma pentru achiziție a fost strânsă din donații, aproximativ 6.000 de euro. Însă instalația electrică, termică, cât și acoperișul clădirii vor avea nevoie de reparații capitale.

”La Centrul Local de Recoltare a Sângelui Pașcani lucrările avansează într-un ritm considerabil de bun. Trebuie să luăm în considerare că în această locație aproape în integralitate lucrează voluntari. Tâmplăria PVC care a fost adusă la Pașcani va fi amplasată săptămâna viitoare  de către o firmă specializată din municipiu, care ne ajută în mod voluntar cu acest spect. La fel și instalația electrică va fi reabilitată în mod voluntar de către o firmă tot din Pașcani.  Condiția este ca voluntarii noștri trebuie să traseze canalele pentru instalația electrică. Din păcate instalația electrică, cea termică, și mai nou am aflat că și acoperișul vor avea nevoie de foarte multe intervenții, dacă nu chiar unele capitale. Asta nu înseamnă că în viitorul foarte apropiat nu o să reușim să terminăm cel puțin cu etajul doi din clădire,unde va funcționa Centrul de Recoltare”, ne-a declarat Marius Grațian Benchea, director Serviciul Voluntar de Ambulanță Iași, care reprezintă asociația ce a inițiat proiectul.

Dorința multor locuitori din Pașcani și comunele învecinate de a dona sânge pentru nevoile Centrului  Regional de Transfuzie Sanguină Iași, dar și pentru cazurile foarte grave, s-a lovit tot timpul de o problemă extrem de serioasă: distanța relativ mare până la Iași și timpul mare de așteptare.  

Clădirea unde va funcționa Centrul de Recoltare și Depozitare a Sângelui  din Pașcani este situată pe strada Euge Stamate, în piața agroalimentară din zona deal, unde a funcționat Centrul de Studii ”Ștefan cel Mare”.

  

Pe lângă centrul de recoltare a sângelui, va fi și centru de dializă, și se vor susține cursuri de prim ajutor pentru pășcăneni.

Advertisements

Related posts

2,11 incidența cazurilor de Covid-19, la Pașcani. Recomandările și prioritățile noii administrații!

Marius Parteni

Bilanțul infecțiilor cu noul coronavirus ajunge la 12.567. Peste 4.300 s-au vindecat

Redacția

Doi bolnavi în stare gravă au primit primele doze de plasmă de la cei vindecaţi la Iași

Redacția
Încarcă...