RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Stadiul Lucrărilor la Centrul de Recoltare a Sângelui Pașcani

Un proiect important pentru comunitatea locală începe să prindă contur! Lucrările la Centrul de Recoltare și Depozitare a Sângelui din Pașcani avansează într-un ritm foarte bun. O mare parte dintre materiale au ajuns ieri la destinație. Viața unui pacient poate depinde oricând de o pungă de sânge. Statistic, România este pe ultimele locuri în ce privește donarea benevolă de sânge, iar multe intervenții chirurgicale din țară și, implicit din județul Iași, sunt amânate din această cauză.

”90% din materialele de construcții, necesare reabilitării etajului 2 din clădirea situată în Piața Deal, locația unde își va desfășura activitatea Centrul de Recoltare a Sângelui Pașcani au ajuns la destinație! Mulțumim mult sponsorilor și susținătorilor din județele Brașov, Suceava și Bacău!Mulțumim mult pășcănenilor, care, din puținul lor au susținut și susțin acest proiect vital atât pentru Pașcani cât și pentru județul Iași!Ziua de azi este o bornă importantă!Mulțumim foarte mult colegilor de la sediul central! Vă suntem recunoscători pentru sprijinul necondiționat pe care ni-l oferiți ori de câte ori avem nevoie!Împreună suntem o echipă puternică!”, este anunțul făcut pe pagina de facebook a Serviciului Voluntar de Ambulanță Pașcani.

Dorința multor locuitori din Pașcani și comunele învecinate de a dona sânge pentru nevoile Centrului  Regional de Transfuzie Sanguină Iași, dar și pentru cazurile foarte grave, s-a lovit tot timpul de o problemă extrem de serioasă: distanța relativ mare până la Iași și timpul mare de așteptare.  

Clădirea unde va funcționa Centrul de Recoltare și Depozitare a Sângelui  din Pașcani este situată pe strada Euge Stamate, în piața agroalimentară din zona deal, unde a funcționat Centrul de Studii ”Ștefan cel Mare”. Pe lângă centrul de recoltare a sângelui, va fi și centru de dializă, și se vor susține cursuri de prim ajutor pentru pășcăneni.

  

Related posts

Doctorul Bechir ar aștepta ca Pintilie să-l roage să se înscrie la concursul pentru funcția de director

Răzvan Grecu

Colegiul Medicilor îşi face un corp de experţi pentru cazurile de malpraxis

Oana Cordoneanu

Medicul de familie Daniela Bejan, arestată preventiv pentru 30 de zile

Redacția
Încarcă...