NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Monden

Sporturi care îți țin mintea tânără

Sportul este una dintre cele mai ușoare modalități de a-ți menține corpul într-o formă bună. În funcție de activitatea aleasă, ai posibilitatea de a-ți antrena anumite grupe musculare sau de a acționa la unison asupra lor. Cu toate acestea, exercițiile fizice au mult mai multe beneficii asupra sănătății decât ți-ai imaginat. Mișcarea te ajută să slăbești, să îți crești stima de sine, să ai parte de un somn odihnitor și să îmbunătățești starea ta psihică. Nu în ultimul rând, sportul este un aliat de încredere în momentul în care vrei ca mintea ta să rămână la fel de ageră indiferent de vârstă.

Golf

În general, lumea are tendința să creadă că golful este un sport relaxant. Ei bine, lucrurile nu stau chiar așa.

În spatele unui joc de golf stau mai multe elemente pe care jucătorii trebuie să le ia în calcul. Mersul de la o gaură la alta, rotirea crosei pentru a reuși lovituri bune dar și adaptarea jocului la factorii externi pot să își pună amprenta asupra fizicului și psihicului.

  

Drept urmare, în urma unui joc de golf ai putea să te simți epuizat dar împlinit. Mai mult, este cunoscut deja faptul că pentru a avea succes, ai nevoie de multă răbdare, concentrare și abilitatea de a te adapta la condițiile de mediu în care joci.

Sporturi ale minții

Jocurile minții nu sunt doar un mod bun de a-ți menține mintea într-o formă excelentă, sunt și un mijloc de divertisment. Singura diferență majoră legată de sporturile active este că nu trebuie să ai o anumită condiție fizică pentru a le practica.

Totuși, când joci blackjack online este bine să știi câteva lucruri. În primul rând, pentru a avea succes trebuie să cunoști regulile foarte bine, să te bazezi pe o strategie și să acorzi atenție fiecărui detaliu pe durata jocului.

Mai mult, jocurile de cazinou sunt bune pentru eliberarea de stres dar și pentru îmbunătățirea concentrării și stimularea minții. Acestea sunt câteva dintre motivele pentru care lumea le numește adesea „antrenamente ale minții”.

Tenis

Indiferent dacă alegi să joci alături de un adversar sau în fața unui perete, jocul de tenis este mult mai solicitant decât pare.

La o primă vedere tenisul pare un joc plăcut în care jucătorii trebuie să lovească mingea cu racheta. Fără îndoială, să joci tenis este o adevărată plăcere, dar nivelul de concentrare te poate ajuta să joci un tenis de calitate. În plus, acesta îți dezvoltă intelectul și abilitatea de concentrare.

Este ușor să urmărești mingea de la televizor, însă atunci când joci tenis acest lucru te poate epuiza ușor. Creierul este mereu în alertă și analizează fiecare situație și traiectorie nouă a mingii. De asemenea, jucătorii buni de tenis au mereu o strategie în minte pe care o adaptează în funcție de jocul adversarului.

Hockey

Cu toate că nu este un sport foarte popular la noi în țară, în momentul practicării acestuia atât corpul cât și mintea sunt antrenate la capacitate maximă.

Fiecare lovitură poate schimba drastic desfășurarea jocului. Meciul de hockey îți oferă adrenalină datorită faptului că patinezi pe gheață. Pe durata unui  meci ai putea să simți că mintea ta este pusă la încercare deoarece încerci să ghicești următoarea mișcare a adversarului tău.

Poți fi un jucător foarte bun de hockey dacă patinezi fără probleme și îți menții echilibrul pe gheață dar la fel de important este și să ai o minte ageră.

Paintball

La o primă vedere, acesta este un sport distractiv și un mod foarte bun de a petrece câteva momente în compania prietenilor. În realitate însă paintball-ul este un sport foarte competitiv, care îți pune mintea la încercare.

Pe scurt, paintball este un sport de strategie în care jucătorii își atacă adversarii în moduri ingenioase. Jucătorii trebuie să depășească obstacolele de la nivelul solului pentru a putea să ajungă pe câmpul inamicului. Ei au parte de un antrenament pe cinste în timp ce fac aceste mișcări, alergă dintr-o parte în alta pe teren și își stimulează mintea în același timp. Acest lucru se realizează pe baza strategiei de atac gândite la început. Nu în ultimul rând, trebuie să fie mereu în alertă și să se adapteze unei posibile schimbări de strategie.

Există foarte multe sporturi pe care le poți practica pentru a-ți ajuta mintea să rămână tânără pe tot parcursul vieții. Unele dintre acestea sunt disponibile online și se pot desfășura de oriunde, în timp ce altele necesită o condiție fizică bună.

Advertisements

Related posts

Cele mai dorite 5 locuri de muncă de vară în străinătate, preferate de studenți

Redacția

Deputații Neculai Rățoi și Gigi Becali au luat cafeaua împreună. Vezi în ce l-a sfătuit Rățoi pe Becali să-și investească banii!

Răzvan Grecu

De 8 Martie restaurantul Imperial Ballrom sărbătorește femeia

Redacția
Încarcă...