NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Spitalul „Sf. Maria” va avea cea mai mare și modernă Unitate de Primiri Urgențe din țară

Consiliul Județean Iași va extinde unitatea de primiri urgențe a Spitalului de Copii „Sfânta Maria” Iași, printr-un proiect cu finanțare europeană în valoare totală de 34.671.507,39 lei.

Președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, a semnat astăzi ordinul de începere a lucrărilor și a predat amplasamentul către constructor.

Extinderea va însemna concret o creștere a numărului de paturi pentru UPU de la 5, câte sunt în prezent la 35, adică de 7 ori mai multe.

Prin extindere, spațiul destinat urgențelor propriu-zise va crește. Astfel, zona de extindere va avea: 4 paturi pentru resuscitare cardiorespiratorie, 16 paturi pentru tratament imediat, 2 paturi pentru izolare pacienți contagioși, 13 paturi pentru supraveghere timp de maxim 24 ore.

Advertisements
  

Lucrările de execuție vor dura peste 17 luni, iar spitalul va beneficia de o clădire nouă de peste 2.300 de metri pătrați, cu demisol, parter și etaj, pe terasa căreia va fi amenajat și un heliport.

Advertisements

Dotările medicale, în valoare de 3.325.411 lei, vor fi la cele mai înalte standarde, de la computer tomograf și echipamente pentru analize, până la ultima piesă de mobilier.

„Ne aflăm în fața unui moment foarte important pentru că dăm astăzi ordinul de începere a lucrărilor de extindere și dotare a Unității de Urgență a Spitalului de Pediatrie Sfânta Maria. Realitatea ne demonstrează că spațiul actual este neîncăpător și insuficient dotat pentru a le oferi copiilor noștri servicii medicale de calitate. Vorbim despre zeci de mii de copii care ajung în fiecare an la Iași din toată Moldova, copii care au nevoie de ajutorul profesioniștilor de aici, dar și de adaptarea spațiului medical la cerinţele actuale. Nu de puține ori, am auzit medici de aici vorbind admirativ despre unități de urgență pe care le-au văzut în alte spitale. Vreau sa le spun astazi un lucru. După ce lucrarile vor fi finalizate, UPU de la Spitalul de Copii din Iași va fi cel mai mare și cel mai modern din țară.”, a declarat președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe.

Advertisements
Advertisements

Related posts

Culturi mai bogate ca anul trecut în judeţ. Producţia de grâu, de 4.100 de kg la hectar

Redacția

Iaşi: Consiliul Judeţean organizează internship-uri pentru studenţi sau proaspăt absolvenţi

Redacția

O persoană a fost rănită într-un accident la Războieni

Redacția
Încarcă...