NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Spitalul Municipal Pașcani va primi sub formă de donație un defibrilator extern automat

Reprezentanții Asociației „Părinți Salvatori” vor face în decursul zilei de joi o donație importantă pentru Spitalul Municipal de Urgență Pașcani. Este vorba despre un defribilator extern de ultimă generație, ce cântărește în jur de 3 kilograme.

Reacția acestora vine după mediatizarea cazului cu privire la decesul micuțului de 7 ani dus în stare de urgență la unitatea medicală, decedat ulterior pe secția de Pediatrie unde nu există aparatură pentru resuscitarea.    

Iată comunicatul acestei asociaţii, a cărui membru fondator este Vasile Vlaşin:

Părinții și martorii invocă faptul că defibrilatorul a fost urcat cu dificultate de la parter până la etajul 5, operațiunea având o durată de 40 de minute.

Nu cunoaștem cauza decesului, însă defibrilatoarele moderne pe care #PărințiSalvatori a început să le monteze în spațiile publice au o greutate de 3 kg, pot fi manevrate ușor și pot fi folosite chiar li de către persoane fără pregătire medicală.

Nu dorim să stabilim vinovăția cuiva, ci dorim să contribuim la evitarea unor situații similare în viitor, motiv pentru care am decis să donăm Spitalului Municipal din Pașcani (Iași) un defibrilator extern automat, de ultimă generație.

Totodată dorim să tragem un puternic semnal de alarmă cu privire la necesitatea dotării tuturor spațiilor publice cu asemenea echipamente și, în paralel, educarea populației în legătură cu măsurile de Suport Vital de Bază, la fel ca în toate țările civilizate.

Reprezentanții mass-media din Iași sunt invitați Miercuri, 04 Decembrie 2019, la o Conferință de presă, în care vom prezenta echipamentul donat, dar și câteva demonstrații de resuscitare, cu folosirea defibrilatorului, pe manechine și pe simulator de pacient.

loading...
Advertisements

Related posts

S-a deschis expoziţia „Flori de toamnă”. Sute de crizanteme şi tufănele, dar şi cei mai iuţi ardei din lume

Redacția

21 de ore fără apă potabilă în comuna Cristești

Irina Gherasim

Pledoarie pentru viata

Redacția
Încarcă...