NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Spitalul Municipal de Urgență fără conducere. Ministerul Sănătății întârzie validarea mandatelor!

????????????????????????????????????

Încă o problemă care poate conduce la un blocaj la nivelul Spitalului Municipal de Urgență Pașcani. Ministerul Sănătății întârzie, fără a oferi explicații până astăzi, validarea mandatelor persoanelor nominalizate de membrii Consiliului de Administrație al unității medicale.

De astăzi, 16 aprilie 2020, dispozițiile de numire a managerului Daniel Bechir și directorului medical Aurelia Pădurariu au expirat. Consiliul de Administrație al instituției, întrunit în ședință în data de 7 aprilie, i-a nominalizat pe aceștia să conducă spitalul în perioada următoare. Nominalizările au ajuns pe masa actulului ministru al Sănătății, având în vedere Ordonanța de Urgență numărul 40/2020, publicată în Monitorul Oficial în data de 3 aprilie. Acolo se prevede că:,,Ministerul Sănătații coordonează organizarea și funcționarea tuturor unităților sanitare din subordinea autorităților administrației publice locale și exercită inclusiv atribuția de numire, suspendare și eliberare din funcție a persoanelor care ocupă funcții de conducere în cadrul acestor unități”.

Propunerea membrilor Consiliului de Administrație de la Spitalul Municipal de Urgență a ajuns la Direția de Sănătate Publică Iași. De aici ni s-a trasmis prin mesaj telefonic:”Având în vedere că toate spitalele sunt în subordinea ministerului, urmează să fie stabilită conducerea”.

Astăzi, până la orele 16.00, Ministerul Sănătății nu a transmis nici un răspuns pe adresa unității medicale.      

Advertisements

Related posts

Tot mai multe persoane din judeșul Iași, mușcate de căpușe, ajung la spital

Redacția

Măști speciale de protecție produse la FabLab Iași. Au fost trimise medicilor

Redacția

Consumatorii cronici de alcool aglomerează Institutul de Psihiatrie

Redacția
Încarcă...