NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Spitalul modular de la Lețcani se va deschide la sfârșitul săptămânii

Spitalul mobil de la Lețcani va începe să primească pacienți Covid la sfârșitul acestei săptămâni. În lipsa unui stocator de oxigen, numărul maxim de paturi la ATI va fi de 12.

După ce va ajunge stocatorul de oxigen, numărul persoanelor internate la ATI va putea crește la 24. Săptămâna trecută s-a făcut solicitare ca aceasta să fie adus la unitatea medicală.

Până acum s-au efectuat teste, iar rezultatele au fost optime. Mai trebuie finalizate documentele juridice privind administrarea spitalului și stabilirea liniilor de gardă.

Trebuie să fie finalizate niște aspecte juridice de preluare a Spitalului de către ISU și de stabilire a unui parteneriat cu Spitalul de Boli Infecțioase, care va avea managementul medical al unității respective. Ne dorim ca până la sfârșitul acestei săptămâni, să fie deschisă această unitate deoarece Unitatea de Primire Urgențe din ”Sf.Spiridon” este blocată deja cu pacienți pe terapie intensivă. Începem cu șase paturi în prima zi, o să creștem la 12 paturi și în momentul în care va veni și stocatorul de oxigen, vom crește până la 24 de paturi.”, a declarat Vasile Cepoi, Directorul Direcției de Sănătate Publică Iași.

  

tele m

Advertisements

Related posts

Iaşul cu 176 de cazuri de COVID-19 este pe locul III în ţară

Redacția

Şeful ATI, Infecţioase: “Am ajuns într-un moment critic şi ne apropiem de o sufocare a sistemului medical”

Redacția

O tânără de 20 de ani a murit la naştere în Maternitatea Cuza Vodă în timpul operaţiei

Redacția
Încarcă...