RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Spitalul modular de la Lețcani se va deschide la sfârșitul săptămânii

Spitalul mobil de la Lețcani va începe să primească pacienți Covid la sfârșitul acestei săptămâni. În lipsa unui stocator de oxigen, numărul maxim de paturi la ATI va fi de 12.

După ce va ajunge stocatorul de oxigen, numărul persoanelor internate la ATI va putea crește la 24. Săptămâna trecută s-a făcut solicitare ca aceasta să fie adus la unitatea medicală.

Până acum s-au efectuat teste, iar rezultatele au fost optime. Mai trebuie finalizate documentele juridice privind administrarea spitalului și stabilirea liniilor de gardă.

Trebuie să fie finalizate niște aspecte juridice de preluare a Spitalului de către ISU și de stabilire a unui parteneriat cu Spitalul de Boli Infecțioase, care va avea managementul medical al unității respective. Ne dorim ca până la sfârșitul acestei săptămâni, să fie deschisă această unitate deoarece Unitatea de Primire Urgențe din ”Sf.Spiridon” este blocată deja cu pacienți pe terapie intensivă. Începem cu șase paturi în prima zi, o să creștem la 12 paturi și în momentul în care va veni și stocatorul de oxigen, vom crește până la 24 de paturi.”, a declarat Vasile Cepoi, Directorul Direcției de Sănătate Publică Iași.

  

tele m

Related posts

Închisoare de până la 21 de ani pentru românii și italienii care fac asta, în plină pandemie de coronavirus! „Ordinul e clar!”

Redacția

Plante și uleiuri banale cu efecte extraordinare pe care ar trebui să le în casă

Redacția

Bucuria sărbătorilor de iarnă la Clubul Copiilor Pașcani (VIDEO)

Redacția
Încarcă...