NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Spitalul mobil de la Lețcani, în stand by

Spitalul mobil de la Letcani inca incomplet. Maricel Popa, presedintele Consiliului Judetean Iasi, a precizat ca livrarea tuturor modulelor a fost incetinita de  perioadele de carantina impuse de Turcia, dar si de “unele persoane” care au incercat sa se interpuna intre Euronest si firma din Turcia. Celelalte module ar putea ajunge in Iasi pana la sfarsitul lunii.

Popa e precizat ca a depus documentele necesare la institutiile abilitate, pentru a investiga obstacolele aparute in derularea contractului.

Maricel Popa – presedinte CJ Iasi: “Am spus si mai repet, au fost foarte multi de aici din Iasi, ieseni de-ai nostri, moldoveni de-ai nostri din pacate, care s-au opus acestui spital si inca mai duc demersuri, probabil ca institutiile si doresc ca institutiile statului sa reglementeze, sa vada acei domni care vor cu orice pret sa nu vina acest spital. Dar, am facut fata tuturor, am eliminat absolut toate obstacolele. Speram ca pana pe data de 30 iunie spitalul sa fie in Iasi, functional. Peste tot in toata lumea e perioada de carantina, iar Ankara, zona respectiva a avut 20 de zile de carantina totala unde nu a avut acces. E forta majora si nu puteam eu sa prevad sau altcineva aceasta carantina, aceasta pandemie. Totodata, eu sper ca in aceasta saptamana sa inceapa demersurile pentru a incarca restul de spital si le multumesc foarte mult celor care au vrut cu orice pret ca acest spital sa nu se realizeze la Iasi“.

In acest moment, la Letcani se afla sectiunile B si C ale spitalului. Maricel Popa spera ca livrarea modului A sa se faca pana la sfarsitul lunii. Acesta sustine ca, pana in prezent spitalele din Iasi au gestionat foarte bine criza Covid.

  

TELEM

Advertisements

Related posts

Apa de la robinetele sălilor de operaţie din clinica Marelui Ars era contaminată

Redacția

Insula grecească Mykonos, din poziţia de „campioană” a vaccinării la mini-lockdown. Cauzele exploziei de contaminări

Redacția

Un funcționar de la Protecția Copilului Sector 2, reținut în dosarul certificatelor false de vaccinare de la centrul Neghiniță

Redacția
Încarcă...