RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Spitalul de Copii din Iași cumpără aparate de un milion de euro pentru ATI

Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi a lansat o licitaţie deschisă pentru un acord-cadru de furnizare, instalare şi punere în funcţiune a mai multor echipamente medicale de Anestezie şi Terapie Intensivă. 

Astfel, printre echipamentele achiziţionate se numără aparate de anestezie cu modul de neonatologie, aparate de ventilaţie artificială de înaltă performanţă, monitoare de înaltă performanţă, precum şi un sistem de monitorizare neinvazivă a oximetriei cerebrale şi somatice. De exemplu, acest sistem va fi folosit, conform caietului de sarcini, în cazul copiilor şi a nou-născuţilor în situaţii în care creierul şi alte organe s-ar afla „în pragul riscului de expunere la scăderea fluxului sanguin, a oxigenării tisulare sau evenimentelor ischemice de altă natură”.

De asemenea, un alt echipament, un aparat de ventilaţie mecanică de înaltă performanţă trebuie să asigure ventilaţia pentru pacienţi adulţi, pediatrici, dar şi nou-născuţi de la 500 de grame până la cel puţin 160 de kilograme. Toate aparatele trebuie să aibă garanţie de minimum doi ani. Valoarea totală este de 4.968.000 de lei, iar ofertele din partea firmelor pot fi depuse până pe 5 octombrie. 

ziarul de iasi

  

Related posts

Medicii germani, șocați: Familiile unor pacienți în stare gravă refuză transferul, pe motiv că cei dragi vor fi supuși unor experimente

Redacția

Criza vaccinurilor pentru bebeluşi cuprinde toate spitalele din judeţ

Redacția

VIDEO: Sicriele nu mai încap în Bergamo. Camioane militare transportă morții în alte orașe

Redacția
Încarcă...