NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Spitalul de Copii din Iași cumpără aparate de un milion de euro pentru ATI

Spitalul de Copii „Sf. Maria” din Iaşi a lansat o licitaţie deschisă pentru un acord-cadru de furnizare, instalare şi punere în funcţiune a mai multor echipamente medicale de Anestezie şi Terapie Intensivă. 

Astfel, printre echipamentele achiziţionate se numără aparate de anestezie cu modul de neonatologie, aparate de ventilaţie artificială de înaltă performanţă, monitoare de înaltă performanţă, precum şi un sistem de monitorizare neinvazivă a oximetriei cerebrale şi somatice. De exemplu, acest sistem va fi folosit, conform caietului de sarcini, în cazul copiilor şi a nou-născuţilor în situaţii în care creierul şi alte organe s-ar afla „în pragul riscului de expunere la scăderea fluxului sanguin, a oxigenării tisulare sau evenimentelor ischemice de altă natură”.

De asemenea, un alt echipament, un aparat de ventilaţie mecanică de înaltă performanţă trebuie să asigure ventilaţia pentru pacienţi adulţi, pediatrici, dar şi nou-născuţi de la 500 de grame până la cel puţin 160 de kilograme. Toate aparatele trebuie să aibă garanţie de minimum doi ani. Valoarea totală este de 4.968.000 de lei, iar ofertele din partea firmelor pot fi depuse până pe 5 octombrie. 

ziarul de iasi

loading...
Advertisements

Related posts

Un bărbat din Ruginoasa a murit pe stradă după ce i s-a făcut rău

Oana Cordoneanu

De ce nu este recomandat să dormi cu ventilatorul pornit, chiar daca este foarte cald

Redacția

Italia închide discotecile şi impune purtarea măştilor în public seara

Redacția
Încarcă...