NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Spitalul CF Pașcani va funcționa cu număr redus de paturi, destinate pacienților cu covid

Direcția de Sănătate Publică Iași a aprobat cererea Spitalului CF Pașcani pentru reducerea numărului de paturi destinate pacienților infectați cu coronavirus. Din luna octombrie 2020 unitatea medicală a devenit suport covid. Rata de incidență a cazurilor de coronavirus în Pașcani scade de la o zi la alta. Sâmbătă, municipiul a intrat în scenariul verde, astăzi incidența cazurilor calculate pe ultimele 14 zile este 1.08.  Astfel, la Spitalul CF Pașcani, de la 1 decembrie, se vor putea face mai multe internări pe secțiile Medicină Internă și Chirurgie generală, în urma reducerii paturilor destinate pacienților cu coronavirus, de la 35 la 10.

De la 1 decembrie se modifică structura funcționala cu aprobarea DSP Iași. Vom avea 10 paturi destinate pacientilor diagnosticați cu covid, iar  astfel vom putea asigura asistență medicală pacienților noștri în cadrul secțiilor Medicină Internă și Chirurgie generală. Pacienții cu bilete de trimitere se vor putea programa, având la dispoziție servicii de spitalizare continuă și spitalizare de zi. În această perioadă suntem în proces de execurare a reparațiilor și igienizării saloanelor aferente celor două secții. Compartimentul Recuperare Medicină Fizică și Balneofizioterapie funcționează în continuare ca și până acum”, ne-a declarat Iuliana Dumitruț, purtător de cuvânt Spitalul CF Pașcani.

Menționăm că începând cu 21 septembrie 2021, în contextul creșterii numărului de cazuri diagnosticate cu Covid-19 și ulterior spitalizate, sub coordonarea DSP Iași, conform Planului de Reziliență, Spitalul General CF Pașcani a crescut numarul de paturi alocate tratării pacienților diagnosticați pozitiv Covid -19, de la 23 paturi la 35 de paturi.

  
Advertisements

Related posts

Bătăile la beţie din judeţele vecine îi afectează, mai nou, direct şi pe ieşeni

Redacția

Iaşul se apropie de 500 cazuri Covid

Redacția

România a ajuns la 1 milion de persoane vaccinate împotriva COVID-19

Redacția
Încarcă...