NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Spitalul CF Pașcani așteaptă ordinul pentru a primi bolnavi COVID. Între timp, sunt consultați și internați pacienți, în funcție de caz

Spitalul CF din Pașcani se pregătește sa devina suport, pentru tratarea cazurilor ușoare și asimptomatice, de COVID-19. Deja unitatea medicala și-a modificat și adaptat toate circuitele pentru a corespunde protocolului stabilit de Ministerul Sănătății.

Conform managerului Spitalului CF Pașcani, medicul Cătălina Roșca, săptămâna trecută, la unitatea medicală au fost reprezentanți ai DSP Iași care au solicitat conducerii externarea pacienților, și pregătirea pentru spital suport COVID. 

Între timp, chiar dacă unele cazuri au fost externate încă de săptămâna trecută, pacienții care au nevoie în continuare de asistență medicală, cazurile cronice acutizate, sunt consultați de personalul din cadrul Spitalului CF Pașcani, până la emiterea ordinului oficial de transformare în suport COVID.

Pacienții pozitivi cu SARS COV-2 vor fi evaluați în alte unități medicale, apoi dirijați către Spitalul CF Pașcani, în funcție de numărul de locuri.

  

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a efectuat  săptămâna trecută o vizită de lucru la Iași, la sfârșitul căreia a declarat că există o suprapopulare a spitalelor, pentru că bolnavii de COVID 19 asimptomatici nu mai cer să plece acasă, la fel ca înainte. La Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, au fost făcute 20 de externări ieri dimineaţă, iar 10 paturi au fost ocupate la scurt timp.

Spitalul de campanie pentru bolnavii de COVID-19 din judeţele Moldovei ar putea fi finalizat pe 15 august, deşi ultima dată avansată de autorităţi era 30 iulie. Unitatea mobilă de la Lețcani va avea o capacitate de 250 de paturi, din care 100 pentru terapie intensivă. 

Între timp, spitalele care primesc persoane infectate cu noul coronavirus sunt pline, iar medicii fac eforturi pentru a gestiona situaţia. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Iaşi şi ai Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Euronest afirmă că până sâmbătă unitatea modulară va fi instalată şi predată la cheie de furnizor. Oficialii susţin că totul s-a întâmplat din cauza întârzierii unor componente, dar şi a lipsei de implicare activă a autorităţilor centrale.

Advertisements

Related posts

Angajat de la Electroputere VFU transportat la spital după ce i s-a făcut rău

Teona Gherasim

Suceava, puternic afectată de COVID-19. Din 2.245 de cazuri la nivel național, 638 au fost inregistrate în oraș

Redacția

Femeie înțepată de 100 de albine

Oana Cordoneanu
Încarcă...