NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Spitalul CF Pașcani a fost evaluat pentru acreditare

Vizită a evaluatorilor de la Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS), pentru acreditarea în ciclul al doilea, la Spitalul General CF Pașcani. Săptămâna aceasta, toate structurile unității sanitare au avut organizate interviuri cu reprentanții ANMCS. Urmează să fie întocmit un raport de evaluare , pe baza căruia se va face raportul de acreditare.

”În perioada 22-26 august 2022,  la sediul Spitalului General CF Pașcani a avut loc vizita de evaluare necesară în procesul de acreditare desfășurat de ANMCS.Astfel, au fost evaluate toate structurile funcționale ale spitalului, evaluatorii desemnați de către ANMCS au susținut interviuri cu angajații spitalului, și de asemeni au observat activitatea desfășurată de angajații spitalului. În următoarea perioadă se va încheia evaluarea spitalului, urmând a se desfășura etapa de post vizită, timp în care evaluatorii vor centraliza informațiile culese la fața locului și vor întocmi raportul de evaluare. Următoarea etapă este cea de acreditare, în care reprezentanții ANMCS vor prelua dosarul de evaluare și vor întocmi raportul de acreditare ce va conduce la încadrarea unității sanitare în una dintre categoriile de acreditare pe baza informațiilor colectate. Conducerea spitalului se preocupă în permanență de calitatea actului medical, de siguranța pacienților și a angajaților”, ne-a declarat Iuliana Dumitruț, purtător de cuvânt Spitalul CF Pașcani.

Advertisements

Toate spitalele care au fost acreditate sau în curs de acreditare trebuie să afişeze într-un loc vizibil un însemn care să arate stadiul în care se află.

Acest lucru este valabil şi pe site-ul unităţii medicale, pe toate documentele emise de spital, dar şi în cazul în care au sedii secundare sau secţii exterioare, scopul fiind creşterea gradului de informare referitor la „nivelul calităţii serviciilor de sănătate acordate de unităţile sanitare, atât publice, cât şi private“.

Advertisements
  
Advertisements
Advertisements

Related posts

Câte minute de sport trebuie să faci pe zi pentru a fi sănătos?

Redacția

Testări gratuite pentru depistarea hepatitei C în satele din Iaşi, de pe 15 octombrie

Redacția

Cele mai bune 6 tipuri de grăsimi pe care le poți mânca în dieta Keto

Redacția
Încarcă...