NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Social

Speranță pentru Nicoleta! În această seară a plecat spre un spital din Turcia

Rază de speranță pentru Nicoleta, tânăra de 17 ani diagnosticată cu cancer. În această seară a plecat cu o ambulanță privată spre Turcia. Datorită oamenilor cu suflet mare, care s-au mobilizat, în cateva zile s-au strâns peste 15.000 euro.

Îngerul păzitor al Nicoletei este o pășcăneancă, Daniela Munteanu, asistentă medicală la un spital renumit din Turcia. Cu ajutorul ei, Nicoleta va ajunge în Istanbul. Daniela ne-a declarat astăzi, că a fost cu dosarul medical al tinerei de 17 ani, la zece spitale din Instanbul, însă doar la două a fost acceptat, din cauza complexității cazului. În cele din urmă, o echipă de medici de la Spitalul Medicana, se va ocupa de Nicoleta. Timp de două zile, Daniela s-a ocupat de traducerea dosarului medical, din română, în limba turcă, apoi a făcut toate demersurile necesare pentru ca Nicoleta să fie consultată de specialiștii din Turcia. Mâine va ajunge acolo, unde i se vor face investigații amănunţite, cu ajutorul unei aparaturi medicale performante. 

Cel mai negru scenariu al omului este să afle că suferă de o boală incurabilă. Și majoritatea celor care primesc acest diagnostic îl consideră ca pe un capăt de drum. Nicoleta a fost internată timp de trei luni de zile, la Spitalul de Copii ”Sfânta Maria” din Iași, la Oncologie, unde i s-a pus diagnosticul de SARCOM NON-RMS OCCIPITAL- tumoră malignă cap, față, gât. Din păcate, boala esta în stadiu avansat.

Iuliana Niculiță, fondatoarea Organizației caritabile ”Asociația Umanitară Donații Pașcani” a adus în atenția opiniei publice acest caz, iar îmbucurător este, că în aceste vremuri tulburi prin care trecem cu toții, nu a dispărut solidaritatea, iar în ultimele zile, pe rețelele de socializare s-a făcut o mobilizare impresionantă, iar sute de oameni au sărit în ajutorul tinerei de 17 ani din Sodomeni.

Asistenta medicală Daniela Munteanu este îngerul păzitor a mai mulți copii din România, diagnosticați cu cancer, cărora aici, la noi, nu li s-au dat șanse, însă în Turcia au fost operați cu succes. Unul dintre ei este Mateo, copilașul de 6 ani din Miroslovești operat de tumoare pe creier. Alt Mateo, un copilaș de 3 ani din Bacau, care suferă de o boală rară a pielii tot cu ajutorul Danielei a ajuns pe mâini bune. Ei sunt doar doi dintre mulți, pe care i-a ajutat Daniela.

  

Pe facebook a fost creat un grup ”Împreună pentru Nicoleta”. Aici puteti intra pentru a afla mai multe detalii și pentru a da o mână de ajutor.

În funcție de ce vor decide medicii din Turcia, în continuare este nevoie de bani. Cine vrea să o ajute pe Nicoleta poate dona în urmăroarele conturi:

RON: RO58RNCB0176156566830001; SWIFT/BIC:RNCBROBU,
EURO:RO82CECEIS02B2EUR1045507; SWIFT:CECEROBUXXX
pe numele Coman Daniela.

0743100420

dar și la urnele amplasate la două unități de învățământ din Pașcani: Colegiul ”Mihail Sadoveanu”, unde este elevă, dar și Liceul ”Miron Costin”.

Advertisements

Related posts

Spaţiu comercial al afaceristului Parasca incendiat de oamenii străzii (VIDEO)

Redacția

Unde se afla cei mai vechi arbori din judet

Redacția

Mâine, credincioşii pe stil vechi sărbătoresc Ajunul Crăciunului! Vezi mesajul din partea părintelui Iosif Oţel (VIDEO)

Ema Roman
Încarcă...