NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelor

Speranță pentru frații din Iorcani! S-a turnat temelia la noua locuință

Strigătul de ajutor al celor trei frați din satul Iorcani, comuna Tătăruși, nu a rămas fără ecou! Visul de a avea o locuință decentă, devine realitate. Oameni cu suflet mare au donat pentru această cauză, ca acești copii să aibă o casă sigură în care să nu le fie frică că se va prăbuși peste ei! La căsuța fraților Todică a fost turnată temelia, urmând să se toarne placa de la sol.

Ani la rând, cei trei frați Ștefan, Adrian și Ionuț au trait cu mari lipsuri. După ce s-a aflat povestea lor, multe persoane au sărit în ajutor.  Cei trei copiii au rămas fără mama, după ce a murit din cauza unei boli necruțătoare.

Trăiesc într-un grajd vechi de 100 de ani, care stă să se prăbușească.  Sub aripa ei i-a luat Iuliana Niculiță/Donații Pașcani. Ea a fost prima care le-a întins o mână de ajutor, apoi mulți oameni de bine au adus multă bucurie acestor copii. În ajutor le-a sărit și părintele Mihail Prodan, de la Mănăstirea Putna, dar și o asociație din U.K care a inițiat o strângere de fonduri pe facebook.

Pentru cei trei copii care nu mai aveau mari speranțe de la viață, bucuriile au început să apară. Sunt cu mare credință în Dumnezeu și se roagă neîncetat. Ștefan a învățat pe brânci și a intrat la Seminarul Teologic Ortodox „Veniamin Costachi” Mănăstirea Neamț. Însă pentru căsuța lor au nevoie în continuare de ajutor. Pentru acoperiș trebuie să plătească 10.900 de lei, dar și cele necesare în interior pentru a avea o viață decentă și până la venirea frigului să se poată muta în noua lor casă.

  

Cine vrea să- ajute poate dona aici https://www.facebook.com/donate/1129778344214808

Advertisements

Related posts

Primăria Hărmănești cumpără un microbuz pentru pelerinaje! Investiția este de 45.000 de euro

Redacția

Construcția unei grădinițe în Ruginoasa, finanțată de Banca Mondială, blocată de directorul școlii ”A.I. Cuza” (DOC)

Marius Parteni

Stolniceni: 4,75 km de drum comunal cu rigole şi acces la proprietăţi

Ema Roman
Încarcă...