RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Spectacol caritabil pentru a veni în ajutorul unei familii nevoiașe din Cozmești

Crucea Roșie Română, subfiliala Pașcani, vine în sprijinul unei familii nevoiașe din satul Cozmești, comuna Stolniceni Prăjescu.

Persoanele care vor să ajute familia Ținei o pot face prin participarea la un spectacol caritabil sau pot dona ce este nevoie pentru traiul de zi cu zi. Cei șapte membri- părinții, alături de cinci copii minori, trăiesc de pe o zi pe alta, la limita sărăciei, nu dispun de nici un sprijin financiar. Cel mai mic copil are cinci luni și este fetiță,  restul copiilor-patru băieți, cel mai mare are 13 ani. În sprijinul lor au sărit membrii Crucii Roșii, subfiliala Pașcani, după ce au fost contactați de preotul Vasile Gheorghiu, care le-a expus cazul.

  

Familia Ținei este găzduită pe termen limitat de educatoare unuia dintre copii, însă locuința a fost scoasă la vânzare, iar ei trebuie să elibereze casa. Părinții, atât mama, cât și tatăl, au probleme de sănătate și trăiesc din alocațiile celor cinci copii, cât și ajutorul social, însă de astăzi tatăl și-a găsit un loc de muncă.

Bogdan Ștefan, voluntar la Crucea Roșie, subfiliala Pașcani, a făcut un apel pe pagina sa de facebook pentru a veni în sprijnul acestei familii.

Sunt foarte mulți oameni săraci în jurul nostru, familii nevoiașe cu mulți copii sau bătrâni singuri aflați în nevoie, de care nimeni nu mai are grijă, dar sunt și oameni binevoitori care doresc să-i ajute, iar când aceștia se unesc, se întâmplă lucruri frumoase. Au răspuns afirmativ voluntarii de la S.M.U.R.D Galați, care s-au mobilizat și au trimis multe colete familiei Ținei, pentru traiul de zi cu zi.

Pe data de 19 aprilie, începând cu ora 17.00, voluntarii Crucii Roșii, subfiliala Pașcani, vor organiza un concert caritabil la Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu„ din Pașcani.  Pe scenă vor urca membrii Ansamblului Rapsozii Siretului, trupele de teatru Fenomenalii și Millo,  și va avea loc și o scenetă cu voluntarii de la de la Crucea Roșie Pașcani cum se acordă primul ajutor.

Prețul unui bilet va fi de 5 lei, iar acestea vor putea fi achiziționate în perioada următoare. Suma strânsă din vânzarea lor va fi donată familiei Ținei.

Dacă nu puteți ajunge la spectacolul caritabil, însă doriți să ajutați familia Ținei, o puteți face la numărul de telefon 0745.498.221-Ștefan Bogdan, voluntar Crucea Roșie, subfiliala Pașcani sau pe pagina sa de facebook.

 

.

 

 

 

 

 

 

Related posts

Alaiuri din Tătăruși, Heleșteni, Ruginoasa și Miroslovești vor participa la Festivalul ”Datini și obiceiuri de iarnă” de la Iași

Oana Cordoneanu

Wizz Air suspendă 20 de curse din vară. Sunt vizate zboruri de pe aeroporturile București, Cluj, Iași, Târgu Mureș, Timișoara și Craiova

Redacția

VIDEO IMPRESIONANT: Peisaj de poveste cu zimbri la Neamț. Lipsește sania Moșului

Redacția
Încarcă...