NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Specialiștii vor decide modul de sistematizare a cartierelor din municipiul Pașcani

Administrația locală anunță că nu va arunca cu bani pe fereastră, pentru a realiza studii ce nu vor fi puse în practică. În ultima conferință de presă, ce avut loc ieri, primarul și viceprimarul au vorbit despre cum va fi abordată problema sistematizării în municipiu.

Marius Pintilie, primarul Pașcaniului, a spus legat de înființarea parcărilor și sensurilor unice, că a apelat la doi tineri specialiști.

„Le-am solicitat să ne spună cum anume trebuie abordată această problemă pe cartiere. Au venit doi tineri specialiști, cărora le-am spus să meargă în cartierele din zona vale, să vadă realizarea și să ne propună soluții. Avem nevoie de sensuri unice, pentru că putem amenaja parcări pe o porțiune de stradă. Inclusiv parcările din jurul blocurilor, trebuie corect organizate. Trebuie să respectăm și zonele verzi. Intenția noastră este de a demara un proiect european, pentru revitalizarea urbanistică a municipiului”, a spus Pintilie.

Viceprimarul Cristian Rățoi a menționat în aceeași conferință de presă că administrația locală va apela la specialiști chiar și atunci când vorbim de balastarea unor drumuri.

  

„Săptămâna viitoare, dacă vremea va permite, voi aduce un profesor universitar, cu care vom inspecta străzile. Știți că nici măcar străzile nu sunt pietruite așa cum trebuie. Nu sunt șanțuri, nu se fac scurgeri, iar din această cauză se degradează. Vrem să facem lucrurile cât mai trainic”, a subliniat Cristian Rățoi.

Reamintim faptul că în mandatul fostei administrații locale au fost realizate zeci de studii de fezabilitate, pentru care s-au achitat bani, dar ele nu au stat la baza tuturor proiectelor promise.   

Advertisements

Related posts

Primarul Pașcaniului intră în concediu. Va petrece câteva zile în Turcia

Marius Parteni

Traficul greu de pe drumurile județene, monitorizat cu cântare portabile

Redacția

Concurs pentru ocuparea unui post de infirmieră la Școala Specială Pașcani

Redacția
Încarcă...