RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Sorin Olariu (PMP) reacție la adresa lui Marius Pintilie și PNL pe marginea discuțiilor legate de subiectul terenurilor ocupate abuziv

 

Consilierul Partidului Mișcare Populară a organizat astăzi o conferință de presă la sediul Primăriei Pașcani, prilej cu care a prezentat o serie de documente cu privire la subiectul terenurilor ocupate de firma consilierului Marius Pintilie și altor societăți din oraș.

  

 

Olariu i-a solicitat lui Marius Pintilie să prezinte public documente justificative, care să ateste faptul că achită și astăzi pentru acele suprafețe, în baza hotărârii 42 din 2013, care stabilea cuntumul redevențelor pentru suprafețele ocupate de un agent economic.

“Am organizat conferința de presă pentru a răspunde acuzelor venite din partea grupului de consilieri PNL. A fost dată o hotărâre în 2013, dar asta ca urmare a unei decizii a Curții de Conturi, care făcea referire la un prejudiciu, ca urmare a ocupării abuzive a unor suprafețe de teren, identificat în 2010”, a susținut Sorin Olariu.

 Consilierul PMP i-a cerut lui Marius Pintilie să probeze faptul că plătește din 2013 și până în prezent pentru ocuparea terenurilor.“Din 2010 până în prezent ar fi avut timp să intre în legalitate”, a mai spus Olariu.

Într-o recentă conferință presă consilierul Marius Pintilie a susținut cu privire la modalitatea prin care își achită obligațiile la bugetul local.

“Sunt obligat să mă apăr, nu pot să las o informație falsă, fără a oferi detalii. În fiecare an primesc o notă de impunere de la Serviciul Taxe și Impozite Locale, în care sunt prevăzute obligațiile fiscale. Acolo sunt trecute și suprafețele prevăzute în hotărârea 42 din anul 2013. Vă aduceți aminte, atunci au fost stabilite prețurile pentru terenurile situate în zonele A și B. Nu poate cineva să spună că ocup domeniul public fără să plătesc. Sunt cu taxele la zi. Iar toate datoriile către bugetul local le achit așa cum Serviciul Taxe și Impozite Locale, din cadrul Primăriei Pașcani, le-a stabilit”, a spus Marius Pintilie.

Dorința lui Olariu este aceea de a fi înființată o comisie care să analizeze aceste situații. Ar fi practic un demers similar cu cel din 2010  la care au asistat consilierii PSD de atunci și Ioan Ioniță de la PDL. 

 

Related posts

Ședință de CL pentru respingerea plângerilor formulate de ARSACIS și ApaVital

Marius Parteni

22 februarie 2017, ziua primei sentințe din dosarul AgroComplex!

Răzvan Grecu

Un apartament ANL, cadoul primarului pentru cumnata stabilită în Cipru. ANI a intrat pe fir și investighează cazul

Redacția
Încarcă...