RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Sorin, electricianul care scrie cele mai frumoase poezii! Românii vin din toate colțurile țării ca să-l vadă și să-l asculte

Are 56 de ani, este electrician la o companie auto şi locuieşte în comuna Pianu de Jos, Alba. Se declară a fi un om simplu, căruia nu-i place să iasă în faţă. Cu toate acestea, Sorin Dumitrache a ajuns cunoscut în toată ţara. Oriunde merge, vin oameni din toate colţurile României să-l vadă, să-l asculte, să-l îmbrăţişeze. Totul datorită talentului său incredibil de a scrie poezii.

Într-o lume a TikTok-ului şi a Instagramului, a vitezei şi diversităţii pe reţelele sociale, iată că mai sunt oameni care scriu şi citesc poezie! Şi nu puţini. Se adună cu miile în grupuri de Facebook, scot cărţi şi reviste care nu le aduc nici un profit, dar se şi întâlnesc fizic, să vorbească despre pasiunea lor.

Sorin Dumitrache este „nucleul” unui astfel de grup, care numără aproape 53.000 de membri – poeţi sau doar iubitori de poezie. 

„Am organizat întâlniri în toate marile oraşe, la care vin zeci de persoane de peste tot. Spre exemplu, în toamnă, la Braşov, au fost oameni din 11 judeţe. Recent, luna aceasta, ne-am întâlnit la Constanţa, unde au venit prieteni din Iaşi, Cluj, Dolj, Bucureşti, Călăraşi…

  

Au bătut sute de kilometri cu maşina sau cu trenul doar pentru câteva ore petrecute împreună”, povesteşte Sorin Dumitrache. Participanţii răspund, de fapt, chemării lui.

„N-am lipsit aproape la nici o întâlnire”, spune Mariana Minea din Iaşi. „Omul ăsta este numai talent, pe lângă inimă, suflet. Nu e poezie de-a lui la care să nu te opreşti”, recunoaşte Maria Malaomer, venită din Năvodari.

Cum a ajuns Sorin Dumitrache, electricianul din Alba, să cucerească inimile a zeci de mii de români? Totul a început în urmă cu 6 ani.

„Atunci am înfiinţat o asociaţie umanitară, împreună cu două românce din Italia şi Iordania. Strângeam bani să ajutăm copii. Şi ne-am gândit să dăm ceva la schimb oamenilor care donau, că mie nu mi-a plăcut niciodată banul picat din cer.

Cum cele două doamne scriau poezii, am publicat toţi trei o carte, pe care o ofeream ca dar simbolic donatorilor. De atunci am început şi eu să scriu mai mult, cu toate că pasiunea pentru poezii o am de mic, de la 5-6 ani. Nici nu ştiam să scriu pe atunci, doar le gândeam”, povesteşte Sorin.

continuare AICI

Related posts

Lumina Sfântă de la Ierusalim

Redacția

De ce a fost ales orașul Alba Iulia ca loc al Marii Uniri. Cum au capturat românii un uriaș depozit de arme

Redacția

Ce reprezintă culorile şi modelele alese pentru încondeierea ouălor de Paşte. „A devenit simbol creştin bazat pe legende“

Redacția
Încarcă...