RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Sondaj. PSD, în scădere înainte de alegeri. PNL şi USR-PLUS, în uşoară creştere

PNL se menţine pe primul loc în preferinţele românilor, în timp ce PSD este al doilea partid ca intenţie de vot, dar care a mai pierdut un procent de la cercetarea anterioară, arată ultimul sondaj al IMAS, realizat la comanda Europa FM.

33% dintre cei care au răspuns întrebărilor sondajului ar vota cu PNL la următoarele alegeri, potrivit sondajului realizat de IMAS, la cererea Europa FM, în luna iunie. În mai, liberalii aveau o intenţie de vot de 32,6%.  Pe de altă parte, PSD a scăzut de la 23% la 21,9%. Reamintim că în luna februarie PSD avea aproape 26% intenţie de vot. 

Pe locul al treilea se află USR, cu o intenţie de vot de 12,3, care înregistrează astfel un uşor avans de la 11,6%. Partenerul de alianţă, PLUS, are o intenţie de vot de 5,8%. 

Sursa: Europa FM

Cu un procent ridicat se menţine Pro România, partidul lui Victor Ponta fiind la 11,2%. 4,7% are intenţie de vot are PMP, în timp ce ALDE doar 3,7&.

  

Tot sub 5% are şi UDMR, înregistrând doar 3,4%.  Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM, în perioada 5 – 27 iunie, pe un eşantion de 1010 persoane. Marja de eroare este de 3,1 la sută.

ADEVARUL

Related posts

SONDAJ. Cum votează românii pe 11 decembrie. Ce partide intră în Parlament

Redacția

România nu va participa la negocierile Consiliului UE cu Parlamentul European pentru procurorul-şef european

Redacția

Senatorul Lupu, nemulțumit de protestele din țară, anunță că Guvernul face totul pentru a avea pace, liniște și înțelegere!

Marius Parteni
Încarcă...