NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Politică

Sondaj. PSD, în scădere înainte de alegeri. PNL şi USR-PLUS, în uşoară creştere

PNL se menţine pe primul loc în preferinţele românilor, în timp ce PSD este al doilea partid ca intenţie de vot, dar care a mai pierdut un procent de la cercetarea anterioară, arată ultimul sondaj al IMAS, realizat la comanda Europa FM.

33% dintre cei care au răspuns întrebărilor sondajului ar vota cu PNL la următoarele alegeri, potrivit sondajului realizat de IMAS, la cererea Europa FM, în luna iunie. În mai, liberalii aveau o intenţie de vot de 32,6%.  Pe de altă parte, PSD a scăzut de la 23% la 21,9%. Reamintim că în luna februarie PSD avea aproape 26% intenţie de vot. 

Pe locul al treilea se află USR, cu o intenţie de vot de 12,3, care înregistrează astfel un uşor avans de la 11,6%. Partenerul de alianţă, PLUS, are o intenţie de vot de 5,8%. 

Sursa: Europa FM

Cu un procent ridicat se menţine Pro România, partidul lui Victor Ponta fiind la 11,2%. 4,7% are intenţie de vot are PMP, în timp ce ALDE doar 3,7&.

  

Tot sub 5% are şi UDMR, înregistrând doar 3,4%.  Sondajul a fost realizat de IMAS la comanda Europa FM, în perioada 5 – 27 iunie, pe un eşantion de 1010 persoane. Marja de eroare este de 3,1 la sută.

ADEVARUL

Advertisements

Related posts

Sorin Olariu și-a lansat programul electoral! Cea mai importantă promisiune: Referendum pentru apă, dacă va fi ales primar!

Răzvan Grecu

Pregătiri pentru alegerile parlamentare. „În PSD Iaşi va fi doar o tabără, tabăra Chirica“

Redacția

Primarul comunei Sirețel reacție după acuzațiile din ultima vreme: “Nu am fost condamnat pentru luare de mită. Consilierii au uitat pentru ce au fost aleși”!

Redacția
Încarcă...