RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Sondaj INSCOP. PSD a depăşit 35%. AUR, scor aproape dublu faţă de parlamentare. USR şi PNL, în cădere liberă

Sociologul Remus Ioan Stefureac, preşedinte al Strategic Thinkg Group, a postat pe Facebook un grafic al intenţiei de vot în România, potrivit ultimei cercetări a INSCOP Research, care indică faptul că în luna septembrie PSD (35.4%) a depăşit cu mai mult de zece procente Partidul Naţional Liberal (21.9%). Partidul condus de Florin Cîţu a pierdut 5% din intenţia de vot a românilor în numai trei luni, din iunie 2021, când a înregistrat 26.6%, şi până în septembrie. În schimb, în aceeaşi perioadă a anului, PSD a crescut cu  aproximativ cinci procente. 

Conform sondajului INSCOP, Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a înregistrat, în septembrie, un scor aproape dublu faţă de alegerile parlamentare. Astfel, AUR este al treilea partid din România, conform intenţiei de vot, cu un scor de 17.1%, adică mai mult decât USR, care a înregistrat în septembrie 9.8%. Partidul condus de Dacian Cioloş a scăzut în intenţia de vot cu aproape trei procente în perioada iunie-septembrie 2021. 

Sondajul INSCOP indică intenţia de vot a românilor înainte de a fi dezbătută şi votată moţiunea de cenzură împotriva Executivului, care s-a soldat cu demiterea Cabinetului Cîţu, în data de 5 octombrie 2021. 

„Constatăm însă că AUR şi-a dublat scorul faţă de alegerile de acum doar 9 luni.

  

 » Citește continuarea pe pagina autorului

Related posts

WTA Madrid: Iga Swiatek, retragere de ultim moment – Lidera mondială nu va juca la Caja Magica

Redacția

SuperLiga: CFR Cluj pune capăt invincibilității Chindiei lui Toni Petrea

Redacția

Imaginea unui eșec la granița cu Ucraina. Cum sunt deviate toate TIR-urile din Ucraina prin sate, pe un drum îngust și fără trotuare: „Au crăpat pereții casei”

Redacția
Încarcă...