NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
NaționalSocial

Soluții rapide și eficiente împotriva alopeciei

Alopecia poate avea efecte nefaste asupra oamenilor. Este nedureroasă, însă poate lăsa urme adânci asupra încrederii şi a stimei de sine.

Totuşi cei ce doresc sa scape de această problemă neplăcută există numeroase soluţii eficiente care pot combate căderea părului, indiferent de cauzele determinante. Vom descoperi care sunt cele mai eficiente modalităţi de stopare a alopecie.

DHT blocker  – ce sunt 

DHT blocker sunt inhibitori ai Dihidrotestosteronului ( hormonul cheie din organismul uman care este responsabil de creşterea părului, dar care totodată influenţează şi micşorarea foliculilor piloşi şi care determină instalarea alopeciei),  practic, sunt  substanţe active care împiedică producerea de dihidrotestosteron, având ca efect diminuarea efectelor acestui hormon asupra foliculilor de păr.

În categoria DHT Blocker eficient putem menționa două tratamente noninvazive cel cu saw palmetto şi cel cu finasteride.

Advertisements
  

Tratamentul cu Saw Palmetto este disponibil sub formă de capsule moi, tablete, şi şampon şi este remediu eficient atât pentru bărbaţi cât şi în cazul femeilor. Saw Palmetto este extras dintr-un palmier ce creşte în regiunea peninsulei Florida, ce are şi conţinut ridicat de acizi graşi, fitosteroli și alte substanțe valoroase pentru scalp.Tratamentele cu acest DHT blocker natural sunt foarte populare în America şi Europa, de efectele deosebite beneficiind milioane de oameni. 

Finasterida  este un alt DHT Blocker eficient, însă acesta este sintetic. A fost dezvoltat inițial ca remediu pentru prostata mărită, însă în timpul testelor specialiştii au observat că tratamentul favoriza creșterea părului. Are efecte deosebite la pacienții care suferă de alopecie ușoară şi moderată.

Tratamentul cu minoxidil

Un alt tratament eficient împotriva alopeciei este cel cu minoxidil. Substanța are rezultate deosebite dovedite prin cercetări de specialitate şi studii numeroase. Practic compusul are rolul de a induce faza anagena timpurie, adică faza în care părul crește activ. Modul de funcționare tratamentului cu minoxidil favorizează trecerea rapidă a foliculilor piloşi de la o etapă la alta, de aceea multe persoane în primă fază, pot sesiza căderea accelerată a firelor de păr, însă acest procedeu este unul natural. 

Advertisements

Minoxidil este disponibil în concentraţie de 2% recomandat femeilor iar tratamentul cu minoxidil 5% este recomandat în cazul bărbaţilor.

Sursa de imagine:
AngieYeoh / Shutterstock.com

Advertisements
Advertisements

Related posts

Orban: În privinţa sezonului turistic, e prematur să facem anunţuri

Redacția

VIDEO Protest de amploare în Franța față de pașaportul sanitar impus de autorități

Redacția

Bărbat din Sireţel, dispărut în Londra! Familia îl caută din 24 februarie!

Ema Roman
Încarcă...