NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Soluții pentru protejarea populației ce așteaptă în ploi și frig, în fața spitalelor și instituțiilor publice din Pașcani!

Unul din subiectele aduse în discuție la prima ședință a Comitetului Local pentru Situații de Urgență Pașcani, ce a avut loc la finalul săptămânii trecute, a fost cel legat de protejarea pacienților care se adresează unităților medicale.

Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani, a spus că trebuie identificate soluții pentru ca beneficiarii să aibă un spațiu de așteptare, în care să fie protejați de intemperii. Edilul a spus că se impune analiza posibilității amplasării unui alt cort. Managerul Spitalului Municipal, dr. Daniel Bechir a explicat că triajul pacienților trebuie realizat obligatoriu, la intrarea în unitatea medicală.

Marius Pintilie, primarul municipiului:”Trebuie să găsim soluții pentru cei care așteaptă să ajungă la cabinetele din ambulatoriu. Și la Policlinică se formează rânduri de așteptare. Sunt cel mai probabil persoane care au programare, chiar și urgențe!

Dr. Daniel Bechir, managerul Spitalului Municipal de Urgență:”Am putea amplasa pentru început un cort”.

O soluție în sprijinul autorităților locale ar putea fi cea la care a recurs conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Iași. Pentru protejarea cetățenilor care stau la coadă în vederea obținerii cazierului judiciar a fost creat un tunel, cu zonă marcată pentru distanțarea socială. Acesta este acoperit, dar există și posibilitatea aplicării unei prelate, atunci când condițiile meteo vor fi și mai drastice. Soluția poate fi pusă în practică la nivelul tuturor instituțiilor publice, acolo unde se creează rânduri de așteptare.

La Unitatea de Primiri Urgențe, de la Spitalul ”Sfântul Spiridon” Iași au fost montate din 27 octombrie, trei containere încălzite destinate pacienţilor cu forme uşoare de COVID sau celor care aşteaptă răspunsul la diferite analize.

Şeful unităţii UPU, Diana Cimpoieşu, a declarat că într-un container capacitatea de cazare este de 7 persoane. Măsura a fost luată deoarece vechile corturi de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă nu erau dotate cu instalaţie de încălzire.

Advertisements

Related posts

Salariile la stat au avansat de două ori mai repede decât în privat

Redacția

OPC caută doi comisari. Zeci de posturi sunt scoase la concurs la stat

Redacția

Șefa de la Achiziții Publice se luptă cu Primăria pentru dreptul de proprietate asupra terenului de sub blocul său!

Răzvan Grecu
Încarcă...