NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Soluție pentru criza apei de la Pașcani: PSA “mediator” între cetățeni și ApaVital

Șefii Primăriei Pașcani au invitat astăzi la discuții reprezentanții operatorului județean și conducerea ARSACIS, pentru a analiza situația de la nivel local.  

Întâlnirea dintre aceștia a avut loc, conform unor surse neoficiale, la un restaurant din localitate. Cel mai probabil edilul local a luat decizia de a muta locația după ce a fost așteptat în această dimineață în fața sediului administrativ de către o parte din cetățenii municipiului.

La întâlnire a participat primarul Dumitru Pantazi, viceprimarul Vasile Axinte, Aristotel Katzighera directorul PSA și Mihai Doruș din partea ApaVital. Directorul Ion Toma nu a fost prezent la discuții.”Scopul întâlnirii a fost acela de a găsi soluții pentru a încasa debitele de la pășcăneni, până la predarea serviciului de la Prest Serv Apa. În cadrul discuțiilor s-a pus problema unui contract de prestări servicii între PSA și ApaVital”, ne-a declarat Cristian Menegon, purtătorul de cuvânt la Primăria Municipiului Pașcani.

FĂ O NOMINALIZARE PENTRU GALA ACTUALITATEA TV 2015
{module FĂ O NOMINALIZARE PENTRU Gala Actualitatea TV 2015}

În timpul discuțiilor purtate astăzi s-a venit cu varianta ca PSA să încheie un contract de prestări servicii cu ApaVital, pentru a recupera debitele neachitate de la populație, la prețurile practicate de operatorul județean. PSA nu vrea să facă gratuit această operațiune, fapt pentru care mâine urmează noi discuții la Iași la sediul operatorului județean.”Mai exact societatea din Pașcani să facă citire pe branșamente cu reprezentanți de scară, practic ce s-a întâmplat până în momentul de față. Cel puțin până se termină procesul dintre Primărie și ApaVital. A fost o discuție de principiu. Domnul Katzighera se va deplasa la Iași în data de 4 februarie pentru a discuta și stabili mai multe detalii despre acest subiect, cât și despre situația de la stația de epurare”, a mai declarat purtătorul de cuvânt.      

Dacă PSA va obține un preț bun pentru acest serviciu va încheia un contract la nivel de scară cu un reprezentant al cetățenilor, fără ca acesta să prevadă implicații financiare, ci doar pentru a stabili cum se face repartiția diferențelor rezultate în urma centralizării consumurilor. Cetățenii își vor putea achita astfel individual la caseriile sau sediul PSA debitele.    

Citește și {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

A sărit soluţia: Reţeaua de alimentare cu apă pe străzile Izvoarele şi M. Eminescu va fi realizată pe sub sub trotuare

Marius Parteni

Dumitru Pantazi – primarul “Îmi cer scuze”: Propune creșterea prețului căldurii, iar apoi uită motivul!

Marius Parteni

Ludovic Orban: Cel mai probabil vom prelungi starea de alertă. Nu mai analizăm nicio restricție suplimentară

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site