NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Soluția găsită de Oros pentru ca toate magazinele să vândă produse românești. „Haideți să avem curajul să facem lucrul acesta”

Mulți fermieri din România se plâng că, deși e criză, produsele românești nu se vând și au stocuri de carne, lactate, legume sau ouă. Ministrul Agriculturii, Adrian Oros, vine cu o soluție ca toate magazinele să aibă produse românești: oamenii trebuie să le ceară și să meargă din magazin în magazin până când le găsesc.

„Magazinele sunt invadate de mărfuri din altă parte. Suntem într-o piață unică și nu se poate interzice comerțul intracomunitar. La fel cum noi putem să ducem marfă oriunde în Uniunea Europeană, oricine din UE poate să aducă marfă. Și atunci, ce se poate face? Putem face cu toții două lucruri foarte simple, care vor avea efect în câteva săptămâni sau câteva luni”, a spus ministrul.

„Fiecare dintre noi, care suntem cu adevărat îngrijorați și care vrem să facem cu adevărat ceva, trebuie să mergem să căutăm doar produse românești. Dacă nu găsim în magazinul X, mergem în magazinul Y, până găsim produse românești. Iar acasă, la copii, și la școală să le spunem să cumpere și să consume doar produse românești. Eu vă asigur că în câteva luni, toate magazinele vor căuta să aibă pe rafturi produse românești”, a continuat ministrul.

El spune că așa vor fi răsplătiți și fermierii, iar o parte din bani se vor întoarce tot spre români.

  

„Dacă cumpărăm un produs românesc, din 5 lei, cel puțin un leu sau 2 se vor întoarce spre noi, fie la pensiile și salariile plătite în România, fie în sistemul de sănătate, fie în sistemul de educație. Practic, soluția este la noi și este foarte simplă. Haideți să avem curajul să facem lucrul acesta și eu vă asigur că în câteva luni, niciun fermier nu o să mai aibă marfă pe stoc”, a mai spus Oros.

DIGI24

Advertisements

Related posts

Cadre medicale din Galaţi și Focșani, infectate cu noul coronavirus

Redacția

Armata vrea să fie pregătită în cazul unui atac chimic. Ce achiziții face Ministerul Apărării

Redacția

Un ciclon asemănător celui care a lovit Grecia poate ajunge în Marea Neagră

Redacția
Încarcă...