NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Solicitare pentru un protest la Pașcani. Viceprimarul Nedelcu se face că îi pasă de cetățeni, dar uită de măsurile dictatoriale ale primarului Pantazi! (DOC)

Trei cetățeni ai municipiului Pașcani s-au prezentat ieri la audiențele de la sediul Primăriei. Aceștia doresc să organizeze o formă de protest pașnică, împotriva actualului Guvern, pe motiv că nu le sunt majorate pensiile.

Persoanele în cauză nu s-au identificat cu o asociație sau organizație care militează pentru drepturile oamenilor. Ele doresc să obțină un aviz din partea Primăriei, pentru organizarea acestui protest pașnic, pe zona centrală, după modelul procesiunilor organizate de preoți.

Viceprimarul Gabriela Nedelcu a încercat să politizeze inițiativa oamenilor, în sensul că le înțelege nemulțmirile și nu e de acord cu decizia Guvernului cu privire la pensii și alocațiile copiilor. Ea le-a transmis inițial că nu ar putea fi avizat un asemenea miting, din cauza măsurile generate de starea de alertă, dar a promis că le va furniza oamenilor un răspuns în scris, prin Compartimentul Juridic.

Ceea cea omis să spună actulul viceprimar este că prin dispoziția primarului Dumitru Pantazi numărul  1475, din 23 iunie 2015, orice adunare publică, miting electoral și alte manifestări în spații publice deschise se pot organiza în următoarele locații: Stadionul Municipal, strada Stadionului – zona Poligon și Parcul Municipal Peștișorul.

Această dispoziție a fost emisă după protestul societății civile împotriva ApaVital, ce au avut loc la Casa Municipală de Cultură și piațeta din fața instituției.

Rămâne de văzut ce răspuns vor oferi juriștii Primăriei la această solicitare din partea cetățenilor.

DOCUMENT DISPOZIȚIE MITING

loading...
Advertisements

Related posts

Câștigătorul licitației privind iluminatul public a contestat și el procedura (DOC)

Răzvan Grecu

Administratorul societății primarului Dumitru Pantazi a devenit patronul S.C. Legume S.A.! (DOC)

Răzvan Grecu

Aviz favorabil al Comisiei Economice pe proiectele ce vor fi discutate în ședința de mâine

Răzvan Grecu
Încarcă...