NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Comunicate de Presă

Solicit Instituției Prefectului Judeţului Iaşi implicare maximă şi rezolvarea urgentă a solicitărilor celor afectați de fenomenele meteorologice din această perioadă!

Senatorul Vasile Toma solicită Instituției Prefectului Județului Iași implicarea și rezolvarea în mod urgent a solicitărilor celor afectați de condițiile meteorologice din ultima perioadă.

Comunicat de presă :

De asemenea, as fi vrut sa nu fiu nevoit sa scot in evidenta “roadele” guvernării Partidului (National) Liberal.


Dar, abandonarea punctelor antigrindina, determina pierderi insemnate pentru agricultori.
Ca sa fie clar, angajatii de la punctele/centrele antigrindina au depus si depun eforturi ca sa faca fata problemelor din sfera de competenta dar responsabilitățile lor sunt limitate, au nevoie de implicarea responsabila a superiorilor din guvern.

Daca in 2018, cand eram la guvernare, reușeam sa mărim aria suprafetelor protejate antigrindina din judetul Iasi, acum, in 2020, imi este greu sa vad consecințele lipsei de implicare a actualilor guvernanti.
Numai fermier sa nu fii in aceasta perioada…

Am lasat actualului guvern un program complex de montare lansatoare antigrindină, pe axa Galați -Botoșani, malul Prutului, și axa Ploiești-Fălticeni, Iasiul devenind un centru national. Impreuna cu colegii social democrați din Iasi am reușit sa convingem guvernul de necesitatea si utilitatea achiziției a 2 avioane speciale de lansare rachete antigrindină pentru zonele izolate. Proiectul s-a implementat in proporție de 60% și este necesar sa fie implementat total, urgent.

Dupa modificarea (in rau) a programului TOMATA, stoparea investitiilor in sisteme de irigații (mai ales in acest an secetos) dar si in alte programe din agricultura, lipsa strategiei in combaterea grindinei se traduce intr-o alta constatare a faptului ca ministrul agriculturii (romanesti) este depasit de importanta funcției.

Ploiele din ultimele zile au produs pagube insemnate in localități din judetul Iasi.

Dragi agricultori, va rog sa faceti solicitări pentru constatarea pierderilor si plata despăgubirilor. Conform informărilor, puteti face acest demers incepand de maine, luni, 15 Iunie.

Solicit Instituției Prefectului Judetului Iasi implicare maxima si rezolvarea urgenta a solicitărilor celor afectați de fenomenele meteorologice din aceasta perioada!

Sunt afectate case, anexe gospodărești, culturi agricole: pomi, vita de vie, legume, pe suprafețe întinse din apropierea orașelor Tg. Frumos si Pascani.

Advertisements

Related posts

Parohia Sf. Dumitru, Iorcani: Cum va fi oficiată slujba de Înviere, după regulile impuse de starea de urgență

Redacția

Mișcarea Populară răspunde acuzațiilor formulate de PSD Pașcani

Redacția

”Nu fi oiță, poartă telefonul la blăniță”. Campanie pentru sensibilizarea şoferilor care stau cu ochii în telefoane, riscând să producă accidente grave

Redacția
Încarcă...