NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Slujbele de la biserică s-ar putea ține în curțile lăcașurilor de cult, după 15 mai

Odată cu data de 15 mai, când va fi decretată starea de alertă, și slujbele de la biserică vor putea fi oficiate în curţile bisericilor. Este anunţul premierului Ludovic Orban referitor la posibilitatea redeschiderii lăcaşurilor de cult după relaxarea restricțiilor.

Credincioşii vor putea fi şi ei prezenţi, cu respectarea anumitor măsuri.

Redeschiderea lăcaşurilor de cult este aşteptată de toţi credincioşii. Premierul a declarat astăzi că, după 15 mai, slujbele se vor putea ţine în aer liber, cu atât mai mult cu cât vremea se încălzeşte şi preoţii vor putea oficia afară în condiţii bune.

Cu toate acestea, enoriaşii vor trebui să poarte măşti şi să păstreze distanţa unii faţă de alţii, chiar dacă nu se află în spaţiu închis.

Ludovic Orban a precizat totuşi că redeschiderea bisericilor este un subiect încă în analiză şi că este posibil în final să existe şi alte reguli pe care credincioşii vor fi obligaţi să le respecte.

OBSERVATOR

Advertisements

Related posts

“Colectează selectiv”! O nouă campanie anunțată de Primărie, în loc de pubele moderne și condiții civilizate de colectare!

Marius Parteni

Programul S.C.L.E.P Pașcani, în perioada 26-27 septembrie

Oana Cordoneanu

În noul plan al Guvernului mult promisa autostradă Iași – Târgu Mureș va dispărea din peisaj. În locul acesteia va apărea un drum expres, adică o șosea de circulație rapidă

Redacția
Încarcă...