RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Slujbele de la biserică s-ar putea ține în curțile lăcașurilor de cult, după 15 mai

Odată cu data de 15 mai, când va fi decretată starea de alertă, și slujbele de la biserică vor putea fi oficiate în curţile bisericilor. Este anunţul premierului Ludovic Orban referitor la posibilitatea redeschiderii lăcaşurilor de cult după relaxarea restricțiilor.

Credincioşii vor putea fi şi ei prezenţi, cu respectarea anumitor măsuri.

Redeschiderea lăcaşurilor de cult este aşteptată de toţi credincioşii. Premierul a declarat astăzi că, după 15 mai, slujbele se vor putea ţine în aer liber, cu atât mai mult cu cât vremea se încălzeşte şi preoţii vor putea oficia afară în condiţii bune.

Cu toate acestea, enoriaşii vor trebui să poarte măşti şi să păstreze distanţa unii faţă de alţii, chiar dacă nu se află în spaţiu închis.

  

Ludovic Orban a precizat totuşi că redeschiderea bisericilor este un subiect încă în analiză şi că este posibil în final să existe şi alte reguli pe care credincioşii vor fi obligaţi să le respecte.

OBSERVATOR

Related posts

O masina, în care se aflau mai multe persoane a fost surprinsă de viitură

Redacția

Berea, singura băutură alcoolică ce va putea fi comercializată la ștrand. Consilierul Enea a propus alocarea de teren pentru doi comercianți

Marius Parteni

Condiţii speciale pentru debranşarea rău-platnicilor. În ce situaţie poate fi lăsat un bloc fără apă potabilă sau servicii de canalizare

Redacția
Încarcă...