NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Slujba de sfințire a apei de Bobotează se va face astăzi, la Catedrala Mitropolitană din Iași. Ce restricții trebuie să respecte credincioșii

La Catedrala Mitropolitană din Iași slujba de sfințire a apei (agheasma mare) se va face în ziua de 6 ianuarie (miercuri), după Sfânta Liturghie, pe esplanada din fața intrării în locașul de cult, ca și anul trecut. În jurul orei 11.00 va începe această slujbă oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, împreună cu un mic sobor de preoți și diaconi.

Având în vedere situația specială în care ne aflăm, pentru a oferi credincioșilor condiții să poată participa la slujbe păstrând distanța între ei, Sfânta Liturghie de Bobotează va fi oficiată în cinci locații diferite din incinta ansamblului mitropolitan, pe altare diferite și de slujitori diferiți – conform canoanelor. Orele de începere ale acestor slujbe sunt 06.30, 08.00, respectiv 09.30 – oră la care Sfânta Liturghie se va sluji în trei locații diferite. Credincioșii care ajung la aceste slujbe vor fi îndrumați de voluntari către aceste locații în care se va putea intra în număr limitat.

Având în vedere temperaturile ridicate din acest an, crucea de gheață nu va mai fi prezentă în fața Mitropoliei ieșene. Pentru a marca totuși sărbătoarea Bobotezii și a respecta tradițiile, reprezentanții Catedralei Mitropolitane au confecționat o cruce de circa 4 metri, însă din crengi de brad.

Butoaiele au fost pregătite și umplute cu apă pentru a fi sfințite. Agheasma mare va fi pusă pusă în sticle de plastic și înmânate tutoror credincioșilor mâine, 6 ianuarie 2020, după ce se va desfășura Sfânta Liturghie.

  

Alte persoane s-au adunat astăzi pentru a-și procura agheasma mică.

bzi

Advertisements

Related posts

Săptămâna Luminată. Ce nu ai voie să faci în aceste zile

Redacția

Eveniment multicultural, de succes, la Moţca. Bucate alese şi invitaţi de seamă într-un cadru specific românesc

Ema Roman

Ultima scrisoare de dragoste a Mariei Tănase: “Caută-mi sufletul. Căci, dezlipit de carne, nu te va uita niciodată”

Redacția
Încarcă...