NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Slabe speranțe de investiții pentru pășcănenii din cartierul Aerodrom. Cetățean: “Noi suntem aici ca în junglă”

Locuitorii cartierului Aerodrom mai au de așteptat până când vor beneficia cu toții, de utilități și străzi asfaltate. Primăria Pașcani așteaptă ca operatoul județean să realizeze lucrări de alimentare cu apă și canalizare în tot cartierul. Când vine vorba despre asfaltarea străzilor, răspunsul este acela că nu sunt bani.

 

Percepția majorității locuitorilor despre acest cartier este aceea că acolo locuiesc oameni cu bani, care dacă ar pune mână de la mână ar putea acoperi o serie de cheltuieli. Zona exclusivistă unde își au aceștia casele este departe de cele întâlnite în cartierele de oameni cu dare de mână din țară. Indiferent de cum sunt aceștia catalogați, sunt și ei cetățeni ai acestui municipiu care achită taxe și impozite locale.”Pentru zona Aerodrom, fiecare stradă este într-o anumită zonă de impozitare. Ca exemplu, pentru 100 mp, curți s-au construcții ar veni pe an, 128 lei în zona de impozitare B”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Paşcani, Cristian Menegon.

În ședința Consiliului Local din 31 august 2015, subiectul acestor investiții în cartierul Aerodrom a fost redeschis. Consilierul Neculai Enea a adus în discuție petiția celor 75 de familii din acest cartier, care au depus la Primărie un document prin care solicitau investiții în rețelele de distribuție de alimentare cu apă și canalizare, asfaltarea drumurilor și amenajarea trotuarelor.

În aceeași ședință a fost aprobată sumă de 60.000 lei pentru achiziționarea serviciilor de proiectare, consultanță, elaborare cerere de finanțare proiecte pentru reabilitarea infrastructură urbană în cartierul Aerodrom. Practic administrația locală pregătește un proiect europen pentru obținerea de fonduri în vederea rezolvării acestei probleme.

Oamenii nu sunt deloc încrezători în noile demersuri anunțate de autorităților locale. Ei știu un singur lucru, că acele persoane care le cer votul ştiu doar să promită. “Deocamdată avem canalizare şi apă curentă. Atât. Au luat conductă veche de la Timişeşti şi au adus-o aici, să bea proştii apă de pe o ţeavă recuperată. Acum o să facă asfaltul şi o să rămânem cu acea conductă veche, care s-a spart de nenumărate ori.  Noi suntem aici ca în junglă. Aşa-s promisiunile la început de mandat. Din auzite, ştiu că se apucă de treabă în toamna asta, dacă nu, la vară când sunt alegeri”, a declarat un bărbat de pe strada Abator.

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Zilele Municipiului:Impresiile organizatorilor.Credeți că trebuie schimbată data evenimentului și locația?

Marius Parteni

Policlinica CF, de pe strada Gării, va fi redeschisă la jumătatea lunii februarie

Răzvan Grecu

Se cer noi autorizații de Taxi, chiar dacă numărul mașinilor a atins limita impusă legal la Pașcani

Răzvan Grecu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site