RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Situaţia persoanelor din județul Iaşi care au călătorit în zonele de risc

 Joi, 12 marţi 2020, la nivelul judeţului Iaşi sunt 690 de persoane izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică. Reamintim că pe raza municipiului Iaşi sunt confirmate trei cazuri de coronavirus, însă acest fapt nu reprezintă un motiv de panică. Situaţia este sub control, potrivit medicilor şi reprezentanţilor DSP Iaşi.

„La nivelul judeţului Iaşi, situaţia persoanelor care au călătorit în zonele de risc este următoarea:

1. Pe parcursul zilei de ieri au fost confirmate două cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus la nivelul judeţului Iaşi. Este vorba de un bărbat în vârstă de 38 ani din Iaşi, contact cu un caz confirmat în Varşovia şi care era în autoizolare din data de 09.03.2020. Tot ieri a fost confirmat cu coranavirus şi un bărbat de 42 ani din Iaşi, internat pe 10.03.2020 şi care a revenit din Veneţia pe data de 02.03.2020. Ambele persoane se afla internate la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi. Menţionăm că sunt în curs de desfăşurare anchetele epidemiologice pentru a se identifica persoanele cu care bolnavii au intrat în contact.

2. Până la acest moment, un număr de 38 persoane venite din Italia au fost plasate în carantină în spaţiile special amenajate. Acestea au ajuns în judeţul Iaşi prin convoialele organizate dinspre punctele de trecere a frontiere din zona de Vest dar şi persoane ajunse pe Aeroportul Iaşi cu cursele de Bruxeles şi Eindhoven de ieri. Acestora li se asigura servicii de cazare şi masa. Toate persoanele sunt fără simptomatologie specifică. De asemenea, un număr de 690 persoane sunt izolate la domiciliu, fără simptomatologie specifică şi care sunt monitorizate zilnic de către medicii epidemiologi din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi. Până în prezent 1076 persoane au fost izolate la domiciliu la nivelul judeţului Iaşi. „, a declarat DSP Iaşi.

  

bzi.ro

Related posts

Şcolile din România, obligate să aibă doză de adrenalină pentru şoc anafilactic

Redacția

Rată de pozitivare a testelor de 41%. Numărul pacienților cu coronavirus de la ATI, în continuare ridicat

Redacția

Studiu: Băuturile zaharoase cresc riscul de fibrilație atrială, mai ales cele „light” / ”Apa este cea mai bună alegere” / ”Băuturile îndulcite cu zahăr fără calorii sau cu puține calorii ar trebui limitate sau evitate”

Redacția
Încarcă...