RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Național

Situația care pune România pe primul loc în Uniunea Europeană. La polul opus sunt Germania și Austria

Aproximativ 96% dintre români erau în 2018 proprietarii imobilelor în care locuiau, acesta fiind cel mai ridicat procentaj de proprietari de locuinţe din rândul celor 27 de state membre ale Uniunii Europene, în timp ce în Germania puţin peste jumătate (51%) dintre cetăţeni deţineau propria lor locuinţă, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat), preluate de Agerpres.

La nivelul UE, în 2018, procentajul cetăţenilor care deţineau propria casă sau propriul apartament se situa la 70%.

În rândul statelor membre, cel mai ridicat procentaj al cetăţenilor care deţineau propria locuinţă se observa în România (96%), Slovacia (91%), Croaţia şi Lituania (ambele cu 90%), la polul opus fiind Germania (51%) şi Austria (55%).

În 2018, 46% din populaţia UE locuia în apartamente şi aproximativ 53,3% în case. Peste o treime (35%) din populaţie trăia în locuinţe unifamiliale şi aproape o cincime (19%) în case semi-detaşate sau terasate

  

Apartamentele sunt preferate în nouă ţări, în special în Letonia (66%), Spania (65%), Estonia (62%) şi Grecia (61%), cel mai scăzut procentaj fiind în Irlanda (8%) şi Olanda (20%).

În contrast, mai mult de două treimi din populaţia UE trăia în locuinţe unifamiliale în Croaţia (70%), urmată de Slovenia (66%), Ungaria şi România (ambele cu 65%), Danemarca (53%), Polonia şi Slovacia (ambele cu 50%). Olanda (58%) şi Irlanda (52%) sunt singurele state membre unde mai mult de jumătate din populaţie trăia în case semi-detaşat în 2018. 

DIGI24

Related posts

Tenis: Ana Bogdan a pierdut semifinala la Portoroz

Redacția

Cine este Teodora Elena Preoteasa, numită consilier de stat în cadrul Cancelariei premierului

Redacția

Egalizarea vârstei de pensionare la 65 de ani, adoptată tacit de senatori

Redacția
Încarcă...