NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Eveniment

Simpozion despre arme ale Pașcaniului și Istoria Orașului Roman

„Din istoria orașului Roman – 625 ani de la prima atestare documentară” este denumirea simpozionului care va avea loc mâine în municipiul Roman și la care va participa și Muzeul Municipal Pașcani, reprezentat prin muzeograful Daniel Sava.

 

La eveniment, vor avea loc diferite discuții libere și vor exista și expoziții cu fotografii vechi ale orașului. Muzeograful Daniel Sava va vorbi despre armele descoperite în zona municipiului nostru.

  

“Muzeul Municipal Pașcani, în urma colaborării și a parteneriatului pe care îl avem cu cei de la Roman, am primit o invitație de a veni la cea dea 625 aniversare de atestare documentară a orașului Roman. Este vorba despre un colocviu cu temele legate de istoria comunităților de pe cele două maluri ale Siretului. Din partea Muzeului nostru, voi prezenta o lucrare documentară privind apariția și dezvoltarea a uneltelor militare descoperite în zona municipiului Pașcani”, ne-a declarat Daniel Sava, muzeograf Muzeul Municipal Pașcani.

Prima atestare documentară a Romanului este regăsită în Uricul din 30 martie 1392 (hrisov de danie către Ionaş Viteazul, în care a fost scris „în cetatea noastră, a lui Roman voievod”), numele oraşului fiind preluat de la numele voievodului Roman I Muşat (1392-1394).

 

Advertisements

Related posts

(Video) Hristos s-a Înălţat! Slujba de la Mitropolia Moldovei şi Bucovinei

Redacția

Eclipsă de Lună în 23 martie. Ce alt eveniment astronomic spectaculos are loc în paralel

Redacția

Bibliovancața a luat sfârșit

Diana Marcu

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site