NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Cultură

Simpozion dedicat marelui Mihail Sadoveanu – emblema orașului Pașcani (VIDEO)

Casa Municipală de Cultură din Pașcani a organizat astăzi un simpozion în cinstea marelui prozator Mihail Sadoveanu. De altfel, instituția de cultură îi poartă numele, acesta fiind un motiv în plus de a-l sărbători pe scriitor.

 

Mâine, 5 noiembrie, se împlinesc 137 de ani de la nașterea marelui clasic al literaturii române. Clasicismul lui Sadoveanu, alături de Slavici, Creangă și I.L. Caragiale constă în valoarea incontestabilă a operelor devenite în timp puncte de reper în maturizarea fenomenului literar românesc.

  

Cadre didactice, elevi, oameni de cultură din municipiul nostru, iubitori ai literaturii române, au participat la evenimentul intitulat „Mihail Sadoveanu și Calistrat Hogaș: linia națională în istoria literaturii române”.

În cadrul evenimentului au fost invitați de seamă, care au susținut prelegeri pe tema dată. Au luat cuvântul Antonio Patraș și Loredana Cuzmici de la Facultatea de Litere a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi şi redactorul  şef al revistei „Convorbiri Literare”, profesor doctor Mircea Platon.

„Adevărat că mai cinstit lucru nu este în lume, şi mai scump, şi mai curat, decât omul pricopsit la învăţătură. Cartea nu-i rău lucru. Pentru mine a fost mângâierea vieţii. M-am însoţit cu ea şi cu pustia şi am ajuns la linişte şi înţelepciune”, spunea prozatorul Mihail Sadoveanu. 

{youtube}VZMxGg7DKPk{/youtube}

Advertisements

Related posts

Atelier recreativ de pictură pentru cei mici la Casa de Cultură „Mihail Sadoveanu”

Oana Cordoneanu

Expoziție de năframe la Casa de Cultură ”Mihail Sadoveanu”

Redacția

Propunere de completare a “Monografiei Pașcaniului”. Mai mult respect pentru fostul director al “Atelierelor CFR”. Dumneavoastră ce propuneți?

Marius Parteni

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site