NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Iași

Sfaturile medicilor pentru pelerini

Începe perioada cea mai așteptată de ieșeni și de credincioșii din toată țară, care aleg să vină în Capitala Moldovei de Sărbătoarea Sfintei Cuvioase Parascheva.

Pentru că bolile nu țin cont de sărbătoare, ba mai mult, se pot acutiza pe fondul oboselii, medicii recomandă pelerinilor să țină cont de câteva sfaturi pentru a nu ajunge pe patul de spital.

”Ca să nu umbrim frumusețea sărbătorilor este chibzuit să urmăm câteva sfaturi. Cu toții avem cu siguranță o rudă, un prieten sau cunoaștem  pe cineva care va sta la rând pentru a se ruga la Racla Sfintei Cuvioase Parascheva.

Pentru toți aceștia și mai ales pentru pelerinii care vin de departe și cu siguranță vor sta ore bune la rând este important de știut că organismul trebuie pregătit pentru pelerinaj. Mai exact: perioada care precede călătoriei la Iași  să fie una de odihnă și alimentație echilibrată, bogată în proteine, grăsimi, glucide și vitamine obtinute din fructe și legume.

Advertisements
  

Pentru cei care vin cu mâncare la pachet să se asigure că aceasta conține alimente neperisabile și să nu uite să consume lichide ( apă, ceai cald dacă temperatura o impune)

Cei care iau tratament pentru boli cronice să nu uite medicația acasă și să respecte administrarea acesteia așa cum i-a fost prescrisă de medicul curant.

Persoanele care prezintă simptome de boală respiratorie să folosească mască de protecție. Este un gest responsabil din partea acestora cât și pentru ceilalți din jur. De asemenea să anunțe personalul medical care, cu siguranță monitorizează desfășurarea fără incidente a pelerinajului, pentru a primi ajutor și recomandări.

Advertisements

Fiecare să aibă în bagaj îmbrăcăminte mai groasă și o pelerină de ploaia sau o umbrelă. Confortul termic, alimentația și hidratarea ajută organismul să facă fața oboselii care cu siguranță se acumulează după călătorie și apoi pelerinaj.”, a recomandat dr. Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase ”Sf. Parascheva” Iași.

vesteaiasului.ro

Advertisements
Advertisements

Related posts

Alertă de la ANM! Cod portocaliu de vânt la Iași

Redacția

Celebru profesor de la Cuza, acuzat că ar fi ”furat” fata unui medic, șef de secție la Spiridon

Redacția

O nouă creștere a traficului pe Aeroportul Iași

Redacția
Încarcă...