NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Sănătate

Sfaturi de la Direcţia de Sănătate Publică pentru prevenirea infestării cu Hepatita A

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică fac anumite recomandări către populaţie, în vederea prevenirii  infestării cu Hepatita A.

Conform acestora, cele mai sigure măsuri pentru prevenirea hepatitei A sunt respectarea normelor de igienă personală şi alimentară – spălarea mâinilor cu apă şi săpun, a legumelor şi a fructelor, precum şi evitarea consumului de apă din surse neautorizate, după cum a precizat Marius Voicescu, purtător de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi. 

  

Hepatita A este o boală infecţioasă a ficatului, cauzată de un virus transmis prin ingerarea de alimente şi apă contaminate, care, spre deosebire de viruşii hepatici B si C, nu provoacă o infecţie cronică a ficatului. Simptomele iniţiale ale bolii sunt oboseală, stare de slăbiciune, anorexie, greaţă, vărsături, dureri abdominale şi, uneori, febră urmată de dureri de cap, erupţii cutanate şi diaree. După una sau două săptămâni de la debutul bolii, poate apărea şi icterul.

Până acum, virusul hepatic sau boala mâinilor mudare, cum mai este denumit, a făcut nu mai puţin de şase victime într-o localitate din apropiere de Paşcani. Este vorba despre comuna Ciohorăni unde s-au înregistrat şase astfel de cazuri, toţi fiind copii. Acum acesţia se află internaţi la Spitalul Municipal Paşcani, unde primesc îngrijri de specialitate. 

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

Advertisements

Related posts

Cazuri spitalicești de sezon: Tulburelul și ciupercile otrăvitoare fac victime în această toamnă

Ema Roman

Președintele Comisiei ATI: Dacă vom continua așa, vom ajunge într-o situație dramatică. Nicio regulă nu se respectă fără pedepse

Redacția

Medicul Tudor Ciuhodaru: „Hepatita C nu doare, doar ucide!”

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site