NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Actualitatea satelorEveniment

Sfatul colecționarilor în comuna Todirești

Prima reuniune a Rețelei Micilor Muzee din Ținutul Iașilor are loc sâmbătă, 5 noiembrie. Evenimentul va începe la ora 10.30, în incinta Centrului Cultural „Flori de mai” din comuna Todirești, gazde fiind profesor Oana Damaschin, coordonatoarea Centrului Cultural, și Dănuț Gârbea, pasionat colecționar din localitate. Anunțul a fost făcut de Cristina-Ioana Axinia, coordonatorul Centrului Cultural Ruginoasa.

Precizăm faptul că Rețeaua a fost înființată la inițiativa unor colecționari din județul Iași, membri fondatori fiind  personalități din domeniul muzeisticii ieșene: Dr. Angela Paveliuc-Olariu, reputat etnolog român, Dr. Aurica Ichim, managerul Muzeului Municipal „Regina Maria” Iași, etnograful Marcel Lutic președinte Asociația Meșterilor Populari din Moldova și Cristina-Ioana Axinia, coordonatorul Centrului Cultural Ruginoasa.
Scopul Rețelei vizează promovarea culturii și artei populare românești, sprijinirea și apărarea micilor muzee săteșt și a colecționarilor din zona Iașilor, a persoanelor și a instituțiilor care activează în domeniul meșteșugurilor tradiționale, a portului și a dansului popular.


Advertisements
Advertisements

Related posts

Start vot pentru cea de a IX-a ediție a Premiilor Actualitatea TV! Intră și votează nominalizații!

Răzvan Grecu

Incendiu de vegetație uscată și deșeuri menajere în comuna Todirești (FOTO)

Redacția

Reacția primarului din Mogoșești-Siret după articolul în care apare:”În an electoral, este normal să fii atacat mediatic de către toți cei care tânjesc la funcția ta”!

Marius Parteni
Încarcă...