După trei zile de căutări ale scafandrilor ISU Iași, copilul de 14 ani dispărut în apele Bahluiului la Erbiceni nu a fost găsit. Zilnic, pompierii caută corpul băiatului sub apa noroioasă a râului. Cel mai probabil, corpul a fost târât de curenții din apă la distanță mare de locul unde a dispărut sub ape și, posibil, va fi scos la suprafață în câteva zile.
Tragedia din comuna Erbiceni continuă. La trei zile după ce un copil de 14 ani a fost înghițit de apele râului Bahlui, scafandrii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Iași încă nu au reușit să-l găsească. Echipajele intervin zilnic în zona indicată de martori, însă operațiunile sunt îngreunate de vizibilitatea redusă și de curenții noroioși ai râului.
Intervențiile sunt reluate în fiecare dimineață, iar scafandrii, dotați cu echipamente speciale de căutare subacvatică, inspectează metru cu metru albia râului în speranța că vor putea localiza trupul băiatului. Specialiștii spun că, din cauza curenților puternici și a sedimentelor care reduc drastic vizibilitatea, corpul copilului ar putea fi purtat pe distanțe mari de locul în care a dispărut. Cel mai probabil, curenții au dus corpul victimei la câțiva kilometri distanță.
Tragedia a avut loc la scăldat
Incidentul s-a petrecut luni seară, când mai mulți copii din sat au mers la scăldat în apele râului Bahlui. Copilul de 14 ani ar fi intrat în apă împreună cu fratele său mai mic și cu alți doi băieți. La un moment dat, adolescentul a fost luat de curent și nu a mai ieșit la suprafață. Fratele său, salvat la timp de unchiul lor, a fost resuscitat chiar la fața locului, cu ajutorul telefonic al unui medic de la dispeceratul ISU. De atunci, căutările au continuat fără întrerupere.
Familia băiatului trăiește clipe cumplite de așteptare și disperare, iar localnicii se roagă să se pună cât mai curând capăt acestei tragedii. Autoritățile locale au oferit sprijin familiei, iar echipele de intervenție promit că nu vor opri căutările până când nu va fi adusă o minimă alinare părinților prin găsirea trupului copilului.
Cazul readuce în atenție pericolul pe care îl reprezintă scăldatul în râurile neamenajate, mai ales pentru copii. În sezonul cald, aceste tragedii se repetă anual, în special în zonele rurale, unde lipsa unor locuri de agrement sigure îi împinge pe copii să se aventureze în ape periculoase. Râul Bahlui, care traversează județul Iași, în urma ploilor abundente din ultima perioadă are porțiuni cu maluri abrupte, curenți imprevizibili și albie neregulată, toate acestea făcând ca intervențiile de salvare să fie dificile, iar accidentele, adesea fatale.