RCAST.NET
NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Sezonul vacanţelor e şi sezonul furturilor. Cât costă un pachet de sisteme inteligente de securitate care ne protejează casa de hoţi

Atenţie, începe sezonul vacanţelor şi al furturilor! 15.000 de spargeri sunt reclamate, anual, în iulie şi august. În opt cazuri din 10, hoţii renunţă dacă au în faţă locuinţe protejate cu sisteme de siguranţă. Inteligenţa artificială se implică şi aici. Dispozitivele de securitate sunt tot mai sofisticate şi pot să dea inclusiv senzaţia că o casă este locuită, deşi proprietarii nu au trecut pe acolo de cateva zile. 

“Suntem plecaţi în vacanţă, am apăsat un buton în momentul în care am părăsit locuinţa, atunci casa intră într-un mod de a simula prezenţa. Putem da drumul la televizor seara. Deschide draperiile aleatoriu, luminile în casă, la fel. Simulăm ca şi cum cineva este prezent în casă. Să zicem ca avem o întruziune nedorită, putem să primim pe telefon atât notificări cât şi sms-uri”, a declarat Dragoş Molotca, antreprenor. 

Tehnologia te ajută să afli imediat dacă spărgătorii dau târcoale casei. Camerele de supraveghere şi senzorii de mişcare pot fi programaţi să transmită alerte pe telefonul mobil indiferent de distanţa la care te afli. “Senzorul mi-a spus că am mişcare în dreptul lui, imediat îmi deschide camera care este apropiată de senzor, să văd ce se întâmplă. Există aplicaţie şi ne trebuie doar o conexiune wifi”, explică Eugen Călinescu, director de marketing.

continuare pe observator

  

Related posts

Adomniţei, săltat cu jandarmii şi dus la audieri la DNA Iaşi. ACTUALIZARE 20:05 Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Cristian Adomniţei, a fost reţinut în urmă cu puţin timp, după aproape cinci ore de audieri!

Redacția

Școlile vor primi bani pentru activitățile derulate în „Săptămâna verde” .Cele 100 de milioane de lei pot fi accesate prin intermediul Ministerului Educației

Redacția

Stolniceni Prăjescu: cinci kilometri de asfalt pe drumurile comunale

Oana Cordoneanu
Încarcă...