NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Educație

Serviciul Român de Informații și-a prezentat oferta educațională elevilor pășcăneni

  

 Reprezentanţii Serviciului Român de Informaţii (SRI) au vorbi elevilor pășcăneni despre oportunitatea unei cariere în cadrul instituţiei. Întâlnirea a avut loc astăzi la Clubul Copiilor din municipiu. 140 de elevi, 60 de la Liceul Teoretic “Miron Costin” și 80 de la Colegiul “Mihail Sadoveanu”, din ani terminali, au aflat cum pot deveni ofițeri SRI.

 

Activitatea Serviciului Român de Informaţii se extinde pe multe arii, iar complexitatea acestui sistem angrenează specialişti şi oameni bine pregătiţi din toate domeniile.

 „În urmă cu două săptămâni am primit o solicitare dacă dorim să ni se prezinte oferta Serviciului Român de Informații, la nivelul Municipiului Pașcani,  pentru elevii Liceului Teoretic „Miron Costin” Pașcani și Colegiul Național „Mihail Sadoveanu” . Copiii au fost foarte interesați, am avut foarte multe solicitări. Reprezentanții SRI din județul Iași au prezentat oferta educațională pentru anul 2016-2017,  apoi elevii au adresat întrebări referitoare la acest serviciu, având în vedere faptul că nu a mai fost niciodată popularizată oferta acestei academii în Pașcani”, ne-a declarat Carmen Apostol, director Liceul Miron Costin.

 De la Serviciul Român de Informații Iași au participat la întâlnirea de la Clubul Copiilor, colonel Cristian Obreja, locțiitor comandant SRI Iași și colonel Cornelia Gaiță, expert comunicare în cadrul aceleași instituții, alături de alți colegi.

 Candidatul ideal este înzestrat cu o inteligenţă superioară, echilibrat emoţional, perseverent, capabil să se adapteze, rezistent la stres şi la program prelungit şi, mai ales, dispus să înveţe şi să se perfecţioneze pe parcursul întregii sale vieţi.

 Aceste întâlniri sunt menite să ofere o imagine cât mai clară asupra serviciului secret care se ocupă de securitatea României.

 

Citește și: {loadposition articlescategoryload}

 

 

Advertisements

Related posts

Gazeta de Botoşani: Curs festiv cu parlamentari, prefect şi viceprimar la depunerea jurământului asistenţilor medicali şi farmacişti ai Centrului de Studii “Ştefan cel Mare şi Sfânt” (FOTO)

Marius Parteni

Colegiul Tehnic „CF Unirea” – participant la ultima mobilitate a proiectului european Leonardo Prod

Răzvan Grecu

BAC-ul va fi decisiv! Zeci de licee si colegii din judet risca sa-si piarda titulatura

Redacția

Lasă un comentariu

* Comentând aici sunteți de acord cu stocare datelor dumneavoastră pe acest site