NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Serviciul parcărilor publice din Pașcani va fi operațional de anul viitor

Gestionarea locurilor publice de parcare din municipiul Pașcani ar urma să fie făcută de către Primărie începând de anul viitor. Deși consilierii locali au aprobat încă din anul 2018 un regulament în acest sens, abia în primăvara anului 2022 acesta va fi pus în practică. S-a ajuns în această situație pentru că până nu demult Primăria nu a înființat un serviciu care să se ocupe de această problemă.

Acum acestă carență a fost înlăturată, însă Primăria va trebui să angajeze personal pentru gestionarea acestui serviciu și să achiziționeze utilaje. Mai exact o mașină care să poată ridica și remorca autovehiculele parcate în zonele interzise.

Explicații pe acest subiect a oferit viceprimarul Cristian Rățoi în conferința de presă pe care a susținut-o ieri.

„Din ce-am discutat cu domnul primar și am stabilit, pentru că noi discutăm tot timpul în echipă, ideea a fost să înființăm serviciul, să angajăm persoanle și să le capacităm. De ce? Pentru că, contrar spuselor unor persoane noi nu avem mai mulți angajați. Noi suntem în deficit de personal. În momentul în care vom avea personal la serviciul  respectiv noi vom trebui să-i punem la treabă, nu să stăm și să ne uităm. Din ce îmi amintesc a mai fost o hotărâre de Consiliu Local unde s-au inventariat o serie de parcări. Pentru că nu inventăm apa vom prelua parcările respective. Sunt puține la număr, dar e ok pentru început, și pe parcurs cei care lucrează la departamentul respectiv vor inventaria și alte spații pentru parcare. Este adevărat că avem nevoie de cât mai multe spații de parcare, dar în același timp avem nevoie și de spații verzi și de parcări pentru tiruri și de multe altele.  Sper ca începând de la anul să intrăm pe line dreaptă. Vă dați seama că pentru o asemena activitate o să fie nevoie și de o mașină de ridicat”, a explicat viceprimarul Cristian Rățoi.

  

În paralel cu aceast demers, municipalitatea intenționează să scoată la licitație locurile de parcare din proximitatea blocurilor.

Advertisements

Related posts

S-au golit stupinele din judeţ din cauza poluării şi a pesticidelor

Redacția

PSD betonează ApaVital: Nicio comisie de analiză pe subiectul redevenței ori a contractului de delegare

Marius Parteni

Spațiile verzi uscate de secetă: 13 angajați trebuie să întrețină 20.000 mp. 25 tone de apă folosită zilnic

Marius Parteni
Încarcă...