NewsPascani.com Pașcani, Târgu Frumos, Iași
Administrație

Service-urile auto care funcționează ilegal, vor fi păsuite un an de zile de primărie!

Societățile comerciale care prestează activități de întreținere și reparații autovehicule în clădiri care nu sunt autorizate pentru astfel de activități, nu pot obține de la Primăria Municipiului Pașcani acordul teritorial de funcționare. Pentru a obține acest aviz, cei în cauză trebuie să modifice autorizația de construire a clădirii în conformitate cu activitatea pe care o prestează acolo.

Deși legea prevede amenzi pentru societățile care funcționează fără acord teritorial emis de Primărie, primarul Marius Pintilie a anunțat astăzi că acordă o perioadă de grație de un an de zile, în care persoanele juridice să-și pună documentele în acord cu cerințele legale și să obțină acordul vizat de administrația locală.

Marius Pintilie, primarul Municipiului Pașcani, a explicat că această situație nu are legătură cu speța consilierului Sorin Olariu, ci privește la modul general pe toți cei care se află în aceeași situație.

„Nu vreau să intru în subiectul provocat de consilierul Sorin Olariu pe situația de la punctul de lucru pe care îl are în proprietate. Vreau să vorbesc la modul general, pentru că ați văzut și dumneavoastră că nu am răspuns în niciun fel la acuzațiile domnului Olariu. Pentru că nu cred că este cazul să discutăm despre o speță anume, ci trebuie să discutăm despre un fenomen din Municipiul Pașcani. Sunt foarte multe service-uri auto în Municipiul Pașcani care din punct de vedere al autorizării clădirii unde desfășoară activitatea nu îndeplinesc condițiile legale. Și pentru toți avem aceiași abordare. Le-am explicat care este situația și i-am rugat să facă demersuri pentru intrarea în legalitate. Speța domnului Olariu se încadrează în acest capitol. Adică domnul Olariu în loc să vorbească tare pe internet, pe Facebook, să facă tot felul de acuze care nu sunt adevărate, ar trebui să facă demersurile pentru intrarea în legalitate, iar Primăria Municipiului Pașcani va face tot posibilul atât pentru domnul Olariu, cât și pentru celelalte service-uri aflate în această situație să îi ajutăm să intre în legalitate cu clădirile. Vorbim despre autorizația de construire pentru clădirile unde se desfășoară activitatea. Dacă mai sunt alți pășcăneni care sunt în această situație și pe care noi nu îi avem în evidență, pentru că sincer să vă spun , Primăria Pașcani nu a căutat să identifice astfel de situații.  Noi nu am mers nici la domnul Olariu ca să vedem care este situația la el în curte, nu am mers nici la alte service-uri, ci oamenii au venit de bună voie la Primăria Pașcani ca să înceapă demersurile pentru obținerea acordului de funcționare. Iar pentru toți care sunt în aceiași situație, le răspundem la fel: că le stăm la dispoziție să facă demersurile pentru intrarea în legalitate. Nu s-au dat amenzi, nu s-au presiuni de niciun fel. Nu vom da amenzi în perioada următoarea! Putem spune că au la dispoziție un an de zile să-și facă actele pentru acele clădiri”,  a explicat primarul Marius Pintilie.

  

Reamintim că după ce Primăria Municipiului Pașcani i-a respins societății consilierului Sorin Olariu cererea de vizare a acordului de funcționare, politicianul local a postat pe Facebook mai multe filmări în care îl acuză pe actualul primar Marius Pintilie de răzbunare politică.

În același contex, Sorin Olariu a făcut acuzații mincinoase și a adresat jigniri și amenințări jurnaliștilor de la NewsPascani.com, motiv pentru care acesta a fost acționat în judecată și, totodată, reclamat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Pașcani.

Advertisements

Related posts

Locatarii blocului C5 abandonați de reprezentantul de scară. Oamenii nu au apă rece și caldă

Marius Parteni

Târgu Frumos: Plata taxelor și impozitele poate fi făcută de pe 3 ianuarie 2017 (DOC)

Marius Parteni

Primele sugestii de la populaţie! În ce ar trebui să investească șefii Primăriei, bugetul pentru 2017

Ema Roman
Încarcă...